Doğum Tarihi

7 Nisan 1959

Şehir

Muş

Ülke

Türkiye

Burç

Koç

2806

kez görüntülendi

Ali Sürmeli Kimdir?

7 Nisan 1959 tarihinde dünyaya gelen Ali Sürmeli, aslen Muş-Varto Omeriyan köyündendir. Babasının postacı olması ve o dönem Anadolu’nun birçok yerinde görev yapması nedeniyle Ali Sürmeli Karlıova, Solhan, Palu, Elazığ, Diyarbakır, Bursa ve Kovancılar’da bulundu.

1985 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı “Tiyatro” bölümünden mezun olan Ali Sürmeli, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. Sinema filmleri ve dizilerde oynadı.

Ali Sürmeli ilk başrolünü 1995 yılında yönetmenliğini Tülay Eratalay’ın yaptığı Düş, Gerçek, Bir de Sinema isimli filmde oynadı.

Deli Yürek dizisiyle televizyonda tanınan usta oyuncu Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zaza Dayı karakterini canlandırdı. Daha sonra Çarpışma adlı dizide Cansız karakterine hayat verdi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Doğan Baba karakteriyle rol aldı.

Filmografisi
Filmler
1983: Beyaz Ölüm: Halit Refiğ
1988: Dönüş: Faruk Turgut
1988: Gece Dansı Tutsakları: Mahinur Ergun
1993: Hoş Memo: Ümit Volkan
1993: Mavi Sürgün: Erden Kıral
1994: Babam Askerde: Handan İpekci
1995: Düş, Gerçek, Bir de Sinema: Tülay Eratalay
1995: Sokaktaki Adam: Biket İlhan
1996: Hayat Bazen Tatlıdır: Nihat Durak
1998: Kaçıklık Diploması: Tunö Başaran
1998: Karışık Pizza: Umur Turagay
2000: Filler ve Çimen: Reis Çelik
2001: Şellale: Semir Arslanyürek
2001: Son: Levent Kırca
2006: Eve Giden Yol: Semir Arslanyürek
2006: Sınav: Ömer Faruk Sorak
2006: Umut Adası: Erhan Dursun
2007: Beyaz Melek: Mahsun Kırmızıgül
2007: Fırtına: Kazım Öz
2008: Girdap: Talip Karamahmutoğlu
2008: Hoşçakal Güzin: Cem Görgeç
2009: Güneşi Gördüm: Mahsun Kırmızıgül
2009: Kolpaçino: Atıl İnaç
2010: New York’ta Beş Minare: Mahsun Kırmızıgül
2010: Takiye:Allah Yolunda: Ben Verbong
2012: Açlığa Doymak: Zübeyr Şaşmaz
2012: Birses Böler Geceyi: Ersan Arsever
2014: Mucize: Mahsun Kırmızıgül
2016: Babaların Babası: Raşit Çelikezer
2017: Vezir Parmağı: Mahsun Kırmızıgül
2019: Hep Yek 3: Özgür Bakar
2019: Mucize 2: Aşk: Mahsun Kırmızıgül
2021: Seni Bulacam Oğlum!: Gökhan Yıkılkan
2022: Sivasliyih Gardas
2023: Prestij Meselesi

Sayfalar: 1 2

Kaynakça

www.posta.com.tr