Doğum Tarihi

25 Ağustos 1972

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Başak

7661

kez görüntülendi

Gülben Ergen Kimdir?

25 Ağustos 1972 tarihinde İstanbul’da doğdu. Erenköy Kız Lisesi’nde ortaokulu, Kadıköy Ticaret Lisesi’nde lise eğitimini bitirdi. Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarını kazanmış olmasına rağmen çalışma hayatına ağırlık verdi.

Kariyerine ilk adımı 1987 yılında katıldığı Hürriyet Sinema Güzeli yarışmasında ikinci olmakla attı. 1988 yılında başrollerini Kenan Kalav ile paylaştığı Deniz Yıldızı filminde oynadı.

Daha sonra 1989 yılında Av,
1990 yılında Hanımın Çiftliği,
1991 yılında Kanun Savaşçıları ve Yolpalas Cinayeti,
1992 yılında İşgal Altında,
1994 yılında İki Kız Kardeş,
1997 yılında Fırat
1998 yılında Marziye
gibi birçok dizi ve filmde rol aldıktan sonra, 2000 yılında başrol oynadığı Dadı dizisi büyük ses getirdi.

2008 yılında “Gülben’den Masallar” adlı masal kitabını yayımladı.
2011 yılından 2013 yılı ortasına kadar TRT 1’de “Gülben” adlı gündüz kuşağı programının sunuculuğunu üstlenen Gülben Ergen, şimdiye kadar her biri müzik listelerinde ilk sıralara oturmuş ve kalıcı olmuş şarkılardan oluşan 12 albüme imzasını atmıştır.

2010 yılından beri bir yandan da okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin başkanlık görevini yürütmektedir. Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van ve Sivas’da olmak üzere toplam 11 anaokulu inşaatını tamamlayıp, içlerini çağdaş bir eğitim için gereken tüm materyallerle donatarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etmiştir.

Gülben Ergen, Mustafa Erdoğan ile  5 Eylül 2004’te evlenmiş ve 18 Ocak 2007 günü Atlas adında bir erkek çocuğuna sahip olmuştur. Ardından 2009 yılında da çiftin ikiz bebekleri dünyaya gelmiştir. Çift, 12 Nisan 2012 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır.

27 Eylül 2014 tarihinde Haber sunucusu & Tv Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik ile evlendi ve 2 yıl sonra 6 Aralık 2016 tarihinde boşandı.

Diskografi
Merhaba (1997)
Kör Aşık (1999)
Sade ve Sadece (2002)
Uçacaksın (2004)
9+1 Fıkır Fıkır (2005)
Gülben Ergen (2006)
Aşk Hiç Bitmez (2008)
Uzun Yol Şarkıları (2009)
Hayat Bi’ Gün (2011)
Kalbimi Koydum (2015)
Seni Kırmışlar (2020)

Filmografisi
1988 Biz Ayrılamayız film, Mine
1988 Deniz Yıldızı film
1989 Av
1990 Hanımın Çiftliği (TRT)
1991 Kanun Savaşçıları (TRT)
1992 İşgal Altında (TRT)
1993 İki Kızkardeş (Show TV)
1997 Fırat (Star TV)
1998 Marziye (TGRT) Marziye
1998 Gümbür Gümbür Gülbence (TGRT) Talk show, sunucu
2001-2002 Dadı (Show TV, Star TV) Melek
2003 Hürrem Sultan (Star TV) Hürrem Sultan
2006 Gönül (Kanal D) Gönül
2008 Gülben Ergen’le Sürpriz (atv) Talk show, sunucu
2009 Popstar Alaturka (FOX) Yarışma, jüri
2011 Gülben (TRT 1) Gündüz programı, sunucu
2012 Benzemez Kimse Sana (Star TV) 2 bölüm
2013 Gülben (Show TV) Gündüz programı, sunucu
2013 Bir Milyon Kimin? (Show TV) Yarışma, jüri
2015 Rising Star Türkiye (TV8)
2017 Vezir Parmağı Gülbahar
2020 Benimle Söyle (FOX) Konuk, jüri
2020 Uzak Ara Eğlence (Kanal D) Jüri
2021 Menajerimi Ara (Star TV) Konuk

Kaynakça

Gülben Ergen