Doğum Tarihi

2 Eylül 1990

Şehir

Malatya

Burç

Başak

585

kez görüntülendi

Emre Kıvılcım Kimdir?

2 Eylül 1990 yılında Malatya’da doğan Emre Kıvılcım, 1.82 boyundadır. 12 yaşına kadar Malatya’da yaşayan Emre Kıvılcım hayatını İstanbul’da sürdürüyor. Asıl mesleği Kimya Mühendisliği olan Emre Kıvılcım, aynı zamanda İş güvenliği Uzmanlığı üzerine yüksek lisans yaptı ve bir süre modellik de yaptıktan sonra oyunculukla ilgilenmeye başladı. 2013 yılında Altın Kamera oyunculuk yarışmasına katılan Emre Kıvılcım burada 3. olarak Sadri Alışık Kültür Merkezinde burs kazandı ve oyunculuk eğitimi aldı.

İlk kamera önü tecrübesini 2014 yılında Kanal 7 ekranlarında yayınlanan ‘Zeytinyağlı Yiyemem Aman’ isimli film ile yaşadı. Yine 2014 yılında Elif isimli dizide rol alan Emre Kıvılcım’ın ilk dizi projesi olan bu dizi 2017’ye kadar sürdü ve yurt dışında büyük ilgi görerek özellikle Asya ve Latin Amerika’da reyting rekorları kırdı.

Ünlü oyuncu aynı zamanda bu dizi ile elde ettiği başarı doğrultusunda Endonezya’da LC Waikiki’nin marka yüzü oldu. Emre Kıvılcım daha sonrasında 2017 yılında Cinayet-i Aşk filmi, 2018’de Adı Zehra dizisi, 2019’da Kim Daha Mutlu ve Türkler Geliyor:Adaletin Kılıcı filmleri, 2020 yılında 9 Kere Leyla filmi ve Pinç ile Eser Yenenler Show Reality Televizyon programları ve son olarak 2021 yılında hayalini kurduğu, bir dönem dizisi olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde rol aldı.

Kendisini soğukkanlı ve özgüvenli biri olarak tanımlayan ünlü oyuncu, küçük sorunları kafasında büyütmeyen biri olduğunu, hayatın her anından mutluluk duymayı tercih ettiğini ve sakin bir yapıya sahip olduğunu söylüyor.

Filmografisi
Diziler
2014-2017 Elif
2018 Adı: Zehra
2021 Bozkır Arslanı Celaleddin
2022 Hayaller ve Hayatlar
2023- Veda Mektubu Mehmet

Filmler
2014 Zeytinyağlı Yiyemem Aman
2017 Cinayet-i Aşk
2019 Kim Daha Mutlu
2019 Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı

Kaynakça

https://www.sabah.com.tr/