Doğum Tarihi

24 Temmuz 1978

Şehir

İstanbul

Burç

Aslan

280

kez görüntülendi

Nurettin Sönmez Kimdir?

24 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Eğitimine İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği’nde başlamış daha sonra ise Diyalog İletişimcilik Okulu ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde de devam etmiştir. İlk defa Mavi Kelebekler adlı diziyle ekranların karşısına çıkan Nurettin Sönmez, daha sonra Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’da ve Diriliş:Ertuğrul adlı dizide oynamıştır. Kuruluş Osman adlı dizide oynamış ve 2021 Sezon Finalinde diziye veda etmiştir.

Filmografisi
Televizyon
2011-2012 Mavi Kelebekler
2012 Bir Zamanlar Osmanlı
2013 Osmanlı’da Derin Devlet
2013 Tatar Ramazan
2014 Kaçak
2014-2019 Diriliş:Ertuğrul
2019-2021 Kuruluş Osman
2022-2023 Sipahi

Sinema
2022 Çakallarla Dans 6

Kaynakça

https://www.hurriyet.com.tr/