Unvan

Oyuncu

Doğum Tarihi

23 Şubat 1988

Ülke

Senegal

Burç

Balık

1353

kez görüntülendi

Nilperi Şahinkaya Kimdir?

Nilperi Şahinkaya 23 Şubat 1988 yılında Senegal’in Dakar adlı kentinde doğmuştur. Babası Salim Levent Şahinkaya’nın büyükelçi olması nedeniyle dört yılda bir ülke değiştirerek büyümüştür. Eğitim hayatına 1993 yılında Ecole Vigée Lebrun(Paris)’te başlamış, ilkokul yılları ise Charles De Gaulle Fransız okulunda geçmiştir. 1999 yılında Ecole Cantonale De Langue Francaise’de devam ettiği eğitim hayatını son olarak 2006 yılında mezun olduğu Charles De Gaulle Fransız Lisesi ile sonlandırarak Ankara’ya dönüş yapmıştır. Fransa’da öğrenim hayatını sonlandırdıktan sonra Ankara’ya dönen Nilperi Şahinkaya, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine başlamıştır ve bu bölümden başarı ile mezun olmuştur. Almanca, Fransızca, İtalyanca, İngilizce bilmektedir.

İlk olarak televizyon hayatına “Deniz Yıldızı” adlı dizi ile başlamıştır. Nilperi Şahinkaya, 2013 yılında “Kayıp” adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, İlker Kaleli, Kaan Taşaner, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol almıştır. 2013-2014 sezonunda “Kim Korkar Hain Kurttan?” adlı tiyatro oyununda Zerrin Tekindor, Haluk Bilginer, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ile birlikte rol almıştır. Nilperi Şahinkaya, 2014 yılında “Kiraz Mevsimi” adlı dizide başrolleri Dağhan Külegeç, Özge Gürel, Serkan Çayoğlu ile paylaşmıştır.

2017 yılında “Deli Aşk” isimli sinema filminde rol almıştır. Ardından ise 2018 yılında yayınlanan “Yaşayamayanlar” isimli internet üzerinden yayınlanan Türk Vampir dizisinde “Melisa” karakterine hayat vermiştir. Yasak Elma dizisinde Cansu Yıldırım karakterini canlandırmıştır.

Filmografisi
Televizyon
2009-2010 Deniz Yıldızı
2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2013-2014 Kayıp
2014-2015 Kiraz Mevsimi
2016 N’olur Ayrılalım
2017 Bu Şehir Arkandan Gelecek
2019 Kuzgun
2020 Yeni Hayat
2021 Yasak Elma

İnternet dizi ve filmleri
2018 Yaşamayanlar
2019-2021 Aynen Aynen
2022 Nasıl Fenomen Oldum
2022 Erşan Kuneri
Ayzek ile Bir Gece

Filmler
2017 Benim Babam Bir Melek
2017 Deli Aşk
2019 Karakomik Filmler

Tiyatro oyunları
2008 Sis
2009 Kel Kantocu
2010 Orkestra
2010 Gişe
2011-2012 Yaklaştıkça
2013-2015 Kim Korkar Hain Kurttan
2018 Kalp

Ödülleri
2005 Tevfik d’Or Tiyatro Festivali En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
2005 Avignon Tiyatro Festivali Özel Davet
2006 Tevfik d’Or Tiyatro Festivali Fransız Büyükelçisi Özel Ödülü
2019 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülü Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncu Kalp

 

Kaynakça

www.hurriyet.com.tr www.noluyo.tv