Doğum Tarihi

25 Kasım 1993

Şehir

Manisa

Burç

Yay

313

kez görüntülendi

İsmail Ege Şaşmaz Kimdir?

25 Kasım 1993’te, Manisa’da doğdu. İlk oyunculuk deneyimini, Manisa Belediyesi Liselerarası Tiyatro Yarışması’nda Acil Servis isimli oyun ile yaşadı. Polinas Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Oyunculuk kariyerine Güneşi Beklerken adlı dizide Barış karakterini canlandırarak adım attı.

Diziden sonra ara dönemde bazı markaların reklam filmlerinde yer alan oyuncu, 2015 yılında Serçe Sarayı isimli proje ile kamera karşısına geçti. 2015 yılında yayımlanan Günebakan dizisinde Rüzgâr adlı karakteri canlandırdı. 2016 yılında Aşk Yalanı Sever adlı dizide Serdar karakterini canlandırdı. Aşk Yalanı Sever dizisinin yayından kaldırılmasıyla oyunculuğa ara verdi.

Aşk Laftan Anlamaz dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2018 yılında Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde Mehmet karakterini canlandırdı. 2020-2021 yılları arasında Sen Çal Kapımı isimli dizide Kaan Karadağ adlı karaktere hayat vermiştir.

2020 yılından 2021’e kadar TRT 1’deki Uyanış: Büyük Selçuklu isimli dizide Faysal adlı karakteri canlandırmıştır.

Filmografisi
Televizyon
2013-2014 Güneşi Beklerken
2015 Günebakan
2015 Serçe Sarayı-
2016 Aşk Yalanı Sever-
2016 Aşk Laftan Anlamaz
2017 Lise Devriyesi
2018-2019 Mehmetçik Kut’ül Amare
2020 Sen Çal Kapımı
2020-2021 Uyanış: Büyük Selçuklu
2021 Saklı
2021-2022 Elkızı

Sinema
2022 Barış Akarsu “Merhaba”
2023 Cenazemize Hoş Geldiniz

Kaynakça

https://www.fotomac.com.tr/