Doğum Tarihi

19 Mayıs 1980

Şehir

Manisa

Ülke

Türkiye

Burç

Boğa

3336

kez görüntülendi

Demet Evgar Kimdir?

Demet Evgar, 19 Mayıs 1980 tarihinde Manisa’da dünyaya geldi.

Aslen Arnavut kökenli Demet Evgar, 17 yaşındayken amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu’nda oyunculuğa başladı.

Sahneye ilk defa Ray Cooney’nin ‘Kaç Baba Kaç’ oyunuyla çıkan Demet Evgar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Konservatuvar eğitimi esnasında arkadaşlarıyla ‘Tiyatro Kılçık’ isminde bir topluluk kuran Demet Evgar, bu toplulukta oyun yazarı ve oyuncu olarak çalışmalarını sürdürdü. Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ ismindeki oyunda, ‘Takanlar ve Takılanlar’, ve ‘Ayşegül Hindistan’da’ oyunlarında oynayan Demet Evgar, 2009 yılında Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde oynana ‘Cimri’ oyununda Elise karakterine hayat verdi.

Oynadığı bu rolle 2010’da gerçekleştirilen 8. Tiyatro Ödülleri Töreni’nde ‘Yılın Kadın Oyuncusu’ ödülüne layık görülen Demet Evgar, ‘Bütün Çocuklarım’,’Aslı ile Kerem’ ve ‘Emret Komutanım’ ismindeki televizyon dizilerinin yanında ‘Beyza’nın Kadınları’ ve ‘Banyo’ adındaki sinema filmlerinde rol aldı.

2007 yılında, Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gösterilen ‘Rock Müzikalleri’nde’ rol alan Demet Evgar, 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün Güneşi Gördüm filminde ‘Havar’ karakterine hayat verdi. 2010’da da Ozan Güven ve Cem Yılmaz’la beraber ‘Yahşi Batı’ filminde başrol oynayan Demet Evgar, ‘Vay Arkadaş’ filminde Ali Atay, Mete Horozoğlu ve Fırat Tanış’la beraber rol aldı.

Başlarda Türkmax’te yayınlanan, ardından Star TV’ye geçen rol arkadaşı Emre Karayel ile başrolü paylaştığı 1 Erkek, 1 Kadın ismindeki televizyon dizisinde ‘Zeynep Yıldırım’ karakterine hayat veren Demet Evgar, kısa bir aranın ardından Fox TV’ye isim değişikliğiyle geçen 1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk ve arkasından 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk dizisinde oynadı.

Demet Evgar, Özgü Namal’ın jüriliğini yaptığı ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ programına Namal’ın koltuğunda yer aldı.

Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Evgar, 1.62 metre boyunda ve 53 kilo.

Demet Evgar, 6 yıldır birlikte olduğu Levent Babataş’la 17 Mart 2022 tarihinde evlendi. Bu evlilikten 18 Ağustos 2022 tarihinde Mavi adını verdikleri bebeğini dünyaya getirdi.

Filmografisi
Sinema
2005 Banyo
2006 Beyza’nın Kadınları
2009 Güneşi Gördüm
2009 Yahşi Batı
2010 Vay Arkadaş
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2015 Yok Artık!
2016 Kötü Kedi Şerafettin (ses)
2017 Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok
2017 Aile Arasında
2018 Sofra Sırları Neslihan
2019 Topal Şükran’ın Maceraları

Televizyon
2000 Yedi Numara
2002 Aslı ile Kerem
2002 Çiçek Taksi
2002 Tatlı Hayat
2003 Yuvam Yıkılmasın
2003 Çınaraltı
2004 Bütün Çocuklarım
2005 Emret Komutanım
2006 Erkekler Ağlamaz
2008-2015 1 Kadın 1 Erkek
2014 Yetenek Sizsiniz Türkiye
2017 Vatanım Sensin
2018-2019 Avlu
2020-2021 Alev Alev

Tiyatro oyunları
– Hedda Gabler : Henrik Ibsen – Pangar – 2019
– Kozalar : Adalet Ağaoğlu/Ayşenil Şamlıoğlu – Pangar – 2016
– 39 Basamak : John Buchan/Patrick Barlow – Müşterek – 2016 / 22. Sadri Alışık Ödülleri’nde Komedi, Kara Komedi ve Müzikal’de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
– Kral (Soytarım) Lear : William Shakespeare/Yiğit Sertdemir – Altıdan Sonra Tiyatro & Pangar – 2014
– Macbeth : William Shakespeare – Pangar – 2012
– Cimri : Molière – Kent Oyuncuları – 2009 / 15. Sadri Alışık Ödülleri’nde Müzikal ya da Komedi’de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
– 39 Basamak : John Buchan/Patrick Barlow – Kent Oyuncuları – 2007 / 13. Sadri Alışık Ödülleri’nde Müzikal ya da Komedi’de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
– Ayşegül Hindistan’da : Tiyatro Kılçık – 2006
– Anna Karenina : Lev Nikolayeviç Tolstoy – Kent Oyuncuları – 2006 / 12. Sadri Alışık Ödülleri’nde Drama’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.
– Gece Mevsimi : Rebecca Lenckiews – Kent Oyuncuları – 2005 / 10. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü kazandı.
– Aşk Çemberi : David Hare – Kent Oyuncuları – 2003
– Takanlar ve Takılanlar : Tiyatro Kılçık – 2000
– Kadınlar da Savaşı Yitirdi

Kaynakça

https://www.karar.com/