Doğum Tarihi

14 Ocak 1983

Şehir

İstanbul

Burç

Oğlak

612

kez görüntülendi

Cemal Toktaş Kimdir?

Cemal Toktaş, 14 Ocak 1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezundur. Oyunculuk hayatına 2003 yılında yayınlanan Evlat dizisi ile adım atmıştır.

Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldığı “Kara Köpekler Havlarken” ile sinema hayatına başlangıç yapan Toktaş, Mahsun Kırmızıgül’ün “Güneşi Gördüm” filmindeki Kadri rolüyle de Sadri Alışık Ödülleri ve Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Toktaş, eşi Nergis Öztürk ile birlikte kurduğu Taşra Kabare’de Temizlik İşleri, Kel Şarkıcı, Ölüm Hastalığı, Düşperest ve Alacakaranlık Kuşağı adlı tiyatro ve kabare projelerinde rol aldı. Kel Şarkıcı, Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde en iyi kostüm tasarımı, Düşperest ise En İyi Müzikal-Müzikli Oyun ödüllerine layık görüldü. Sultana adlı kabare oyununda ise ile ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu.

Filmografisi
2003 Evlat
2004 24 Saat
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2006-2007 Sıla
2009 Kara Köpekler Havlarken
2009 Güneşi Gördüm
2009 Adını Sen Koy
2010 Doktorlar
2011 Tövbeler Tövbesi
2012-2014 Böyle Bitmesin
2014-2015 Yılanların Öcü
2014 Köpek
2017-2018 Meryem
2018 Bizim Hikaye
2019 Vurgun
2020 Uyanış: Büyük Selçuklu
2020 Kar Kırmızı
2021 Yalancı Murat Özdal
2022 Garip Bülbül Neşet Ertaş
2022- Yürek Çıkmazı
2023 Bozkır

Tiyatro oyunları
2015 Temizlik İşleri, Taşra Kabare
2016 Ölüm Hastalığı 10 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Taşra Kabare
2016 Kel Şarkıcı 15 Şubat 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Taşra Kabare
2017 Düşperest, Taşra Kabare
2018 Alacakaranlık Kuşağı, Taşra Kabare
2021 #Heşteg, Boa Sahne

Kaynakça

https://www.sozcu.com.tr/