Doğum Tarihi

2 Ekim 1976

Şehir

İstanbul

Burç

Terazi

611

kez görüntülendi

Cemal Hünal Kimdir?

2 Ekim 1976 tarihinde İstanbul Maçka Teşvikiye’de dünyaya geldi. Çocukluğu Maçka’da, dedesinin yaptığı ve kendi adını verdiği bir apartmanda geçti, Cemal Hünal Apartmanı’nda. Kerem adında bir erkek kardeşi var. Babası eski sanayicilerden Atilla Hünal’dır. Annesinin adı Vicki Hünal.

İstanbul’da Saint Benoit Fransız Lisesi’nde iki sene okuduktan sonra yaşadığı disiplin sorunu nedeniyle ailesi tarafından 17 yaşındayken 1993 yılında İskoçya’ya, Gordonstoun International Summer School’a gönderildi. Ardından Los AngelesUcla Extension’da, Santa Monica Collage’da ve London Film School’da tiyatro ve sinema eğitimi aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli kısa filmlerde rol almıştır. Üniversite hayatı boyunca da mutfaklarda çalıştı. Bulaşıkçılık, aşçılık, barmenlik yaptı. En son Los Angeles’da senaryo analistliği yaptı.

2007 yılında “Ulak” filmi ile başladığı sinema kariyerinde, Çağan Irmak imzalı 2008 yılında çekilen ve Melis Birkan ile başrolünü paylaştığı “Issız Adam” filmiyle tanındı. 2007, 2009 seneleri arasında Antakya’da çekilen “Asi” dizisinde oynadı. Antakya’da atları köpekleri olan bir köy evi var.

Nişantaşı’nda “Zazie”adında İtalyan restoranı ve İstanbul Adalarda Sedef Adasında “Port Sedef” adıyla bir beach club tarzında işletmesi var.

Daha önce Los Angeles’ta iken 1998 yılında 22 yaşındayken evlenip 2004 yılında 28 yaşındayken de boşanmış .

2008 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Issız Adam filminde Melis Birkan ile başrol oyuncusu olarak rol aldı.

Cemal Hünal, Lale Cangal ile 18 Eylül 2011 tarihinde evlendi. Doğan Atilla (d.2014) adında bir oğlu oldu.

1 Aralık 2014 tarihinde başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya`nın oynadığı “Paramparça” adlı dizide Ebru Özkan, Alina Boz, Burak Tozkoparan, Cemal Hünal, Nursel Köse, Cihan Canova, Ahu Yağtu ile beraber rol aldı.

2017 yılında yönetmenliğini İlker Sarı’nın yaptığı “Benzersiz” adlı sinema filminde başrolünde Cemal Hünal olmak üzere Ekin Türkmen, Ruhi Sarı, Ebru Sarıtaş, Selahattin Taşdöğen, Yakup Yavru, Murat Parasayar, Haldun Boysan ve Nilüfer Aydan beraber oynadılar.

2018 yılında “Kızım ve Ben” adlı sinema filminde İrem Helvacıoğlu, Gizem Hatipoğlu ve Cem Cücenoğlu ile beraber rol aldı.

Filmografi

Sinema

2007 Ulak
2008 Issız Adam
2010 Peşpeşe
2010 Romantik Komedi
2012 Ayaz
2012 Kaos Örümcek Ağı
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2013 Günce
2013 Mahmut ile Meryem
2015 Kırmızı
2017 Atçalı Kel Mehmet
2017 Sinyalciler: Son Akşam Yemeği
2018 Kızım ve Ben
2020 Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı
2022 Yanlış Anlama 2
2022 İşin Aslı
2022 Zevcat

Televizyon

2007-2009 Asi
2009 Kış Masalı
2010 Adanalı
2011 Seni Bana Yazmışlar
2011 Leyla ile Mecnun
2012 Bir Zamanlar Osmanlı
2013 Osmanlı Tokadı
2013 Tatar Ramazan
2014 Paramparça
2017 Diriliş Ertuğrul
2019 Tozkoparan
2021 Survivor 2021 (Yarışmacı)
2021 Sadakatsiz
2021 Bozkır Arslanı
2021 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2022 Maske Kimsin Sen? Ejderha Yarışmacı
2022- Camdaki Kız

Tiyatro

2010 Aşk Kokusu
2012 Öfke
2015 2’si 1 Arada

Ödülleri

2018 Türkiye Altın Palmiye Ödülleri

Kaynakça

https://www.yeniakit.com.tr