zhang-ziyi

Doğum Tarihi

9 Şubat 1979

Burç

Kova kova

1806

kez görüntülendi

Zhang Ziyi Kimdir?

9 Şubat 1979 Pekin, Çin’de doğdu.

En bilinen rolü Oscar ödülü kazanan Kaplan ve Ejderha (Crouching Tiger Hidden Dragon) filmindeki Jiao Long rolüdür. Zhang Ziyi Rush Hour 2, Kahraman (Hero), Parlayan Hançerler (House of Flying Daggers) ve Bir Geyşanın Anıları (Memoirs of a Geisha) gibi filminde rol aldı.

2001 yılindan FHM magazinin 100 güzel kadın sıralamasında 2. olmuştur.

Filmografi

The Banquet (2006)
Memoirs of a Geisha (Bir Geyşanın Anıları) (2005)
Princess Raccoon (2005)
Jasmine Women (2004)
House of Flying Daggers (Parlayan Hançerler) (2004)
2046 (2004)
Purple Butterfly (2003)
My Wife is a Gangster 2 (2003)
Hero (Kahraman) (2002)
The Legend of Zu (2001)
Musa (2001)
Rush Hour 2 (2001)
Crouching Tiger, Hidden Dragon (Kaplan ve Ejderha) (2000)
The Road Home (1999)
Touching Starlight (1996)