zafer-onen

Doğum Tarihi

1921

Ölüm Tarihi

13 Aralık 2013

Şehir

Çorum

Ülke

Türkiye

1574

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Zafer Önen Kimdir?

1921 yılında Çorum’da doğdu. 1941 yılında Ankara Devlet Operası Şan Bölümü’ne girdi. 1943 yılında Ses Tiyatrosu’nda “Hava Civa” operetiyle sahne hayatına başladı. Muammer Karaca, İstanbul Şehir Tiyatroları, Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda sergilenen oyunlarda rol aldı.

Önen, “Lüküs Hayat”, “Şöminedeki Ceset”, “Cibali Karakolu” gibi birçok oyunda rol aldı. Pek çok sinema, dizi film ve reklam projesinde de yer aldı.

Zafer Önen, 6 aydır İstanbul’un Pendik ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyordu. Zafer Önen, kalp yetmezliği sonucu 13 Aralık 2013 günü sabahı hayatını kaybetti.

Filmografisi
Ruhun Duymaz – 2004
Bayanlar Baylar – 2002
Hastayım Doktor – 2002
Canlı Hayat – 2000
Affet Bizi Hocam – 1998
Köşe Kapmaca – 1996
Tatlı Kaçıklar – 1996
Kuruntu Ailesi – 1986
Bir Kadın Bir Hayat – 1985
Sizin Dersane – 1980
Tanrıya Feryat – 1980
Babanın Kızları – 1979
Emekli Başkan – 1979
Bu Gece Bende Kal – 1979
Minnoş – 1979
Korkusuz Korkak – 1979
Oooh Oh – 1978
Eksik Etek – 1976
Güngörmüşler – 1976
Adamını Bul – 1975
Kadınım – 1975
Bekaret Kemeri – 1975
Gece Kuşu Zehra – 1975
Televizyon Çocuğu – 1975
Cici Kız – 1974
Mirasyediler – 1974
Hostes – 1974
Özleyiş – 1973
Elveda Meyhaneci – 1972
Çapkınlar Şahı – 1972
Solan Bir Yaprak Gibi – 1971
İki Ruhlu Kadın – 1971
Sevdiğim Uşak – 1971
Ayşecik Bahar Çiçeği – 1971
Gönül Hırsızı – 1971
Talihsiz Baba – 1970
Bütün Aşklar Tatlı Başlar – 1970
Tatlı Meleğim – 1970
Aşk Mabudesi – 1969
Ümit Dünyası – 1969
Sarmaşık Gülleri – 1968
Yaratılan Kadın – 1968
Kadın Düşmanı – 1967
Ayşecik Boş Beşik – 1965
Berduş Milyoner – 1965
Şehvetin Esiriyiz – 1965
Ateş Gibi Kadın – 1965
Acemi Çapkın – 1964
Karımın Sevgilisi – 1959
Fosforlu’nun Oyunu – 1959
Çileli Bülbül – 1957
Yaşlı Gözler – 1955
Curcuna – 1955

Seslendirdiği oyuncular
Sami Hazinses
Kamer Sadık
Kamran Usluer (Alın Yazısı filminde)
Orhan Elmas (İnek Şaban)
Çetin Başaran (İyi Aile Çocuğu)
Özcan Özgür (Köşeyi Dönen Adam)
Baykal Kent (Küçük Bey)
Necdet Yakın (Postacı)
Yüksel Gözen (Renkli Dünya)
Semih Sezerli (Vesikalı Yarim)