Zafer-Algoz

Şehir

Kars

Ülke

Türkiye

1441

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Zafer Algöz Kimdir?

1961 yılında Kars’da doğdu. 1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu’nda açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi alan sanatçı, 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1985 yılında mezun olup, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sanat hayatına başladı.

1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları’na tayin olan Algöz, birçok oyunda rol aldı, dizi ve sinema filmleri çevirdi. İstanbul Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak çalışmaktadır.

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunnlar

Amedeus
Çok Yaşa Komedi
Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi
Hamlet
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Macbeth

Filmografisi

Cumhur Cemaat – 2007
Kurtlar Vadisi Pusu – 2007
Hasret – 2006
Umut Adası – 2006
Sınav – 2006
Kapıları Açmak – 2005
O Şimdi Mahkum – 2005
Çınaraltı – 2003
Esir Şehrin İnsanları – 2003
Cesur Kuşku – 2001
Evdeki Hesap – 2000
Duruşma – 1999
Salkım Hanımın Taneleri – 1999
Utanmaz Adam – 1998
Komşu Komşu – 1997
Ağır Roman – 1997
Oğlum Adam Olacak – 1995 A