Doğum Tarihi

10 Temmuz 1989

Ülke

İngiltere

Burç

Yengeç

280

kez görüntülendi

Yasemin Kay Allen Kimdir?

Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989’da, İngiliz Dudley Allen ile İngiliz-Türk vatandaşı oyuncu ve şarkıcı Suna Yıldızoğlu’nun kızı olarak Londra’da doğdu. Kaan adında bir erkek kardeşi vardır. Üç aylıkken ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya’ya yerleşti. Lise yıllarında sinema televizyon, drama, resim ve Japonca dersleri aldı ve kısa Filmler çekti. Queensland Üniversitesi’nin sinema televizyon bölümünden burs kazandı. On sekiz yaşında Türkiye’ye dönüp Müjdat Gezen Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

Allen, 2008’de L’Oréal’in yeni yüz yarışmasında finalist oldu. Aynı yıl annesinin de yer aldığı Elif dizisinde başrol oynadı. 2010’da Kavak Yelleri dizisinde Elena, Yerden Yüksek dizisinde ise Juliette karakterlerini canlandırdı. 2011’de Hayat Devam Ediyor dizisinde Pelin Akça rolünü üstlendi. 2013’te “Merhamet” dizisinde Irmak Tunalı karakterini canlandırdı. Aynı yıl N11.com adlı alışveriş sitesinin reklam yüzü oldu.

Allen, Özcan Deniz’in yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı Su ve Ateş filminde canlandırdığı Yağmur karakteriyle sinemaya adım attı. 2014’te Defne Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katıldı. 2014 yılının Kasım ayında başlayan Şeref Meselesi dizisinin başrollerinden biri olan Sibel karakterini canlandırmıştır.

Filmografisi
Sinema
2013 Su ve Ateş
2016 Dönerse Senindir

Televizyon
2008 Elif
2009-2011 Kavak Yelleri
2011-2013 Hayat Devam Ediyor
2013-2014 Merhamet
2014 Muhteşem Yüzyıl
2014-2015 Şeref Meselesi
2016 46 Yok Olan
2019-2020 Strike Back
2020 İyi Günde Kötü Günde
2021 Menajerimi Ara
2023- Dokuz Oğuz

İnternet
2017-2018 Fi
2021 Olağan Şüpheliler
2022 Erkek Severse
Son Gün
The Turkish Detective

Kaynakça

https://www.hurriyet.com.tr/