Unvan

Oyuncu

Doğum Tarihi

24 Ağustos 1990

Şehir

Mersin

Ülke

Türkiye

Burç

Başak

1919

kez görüntülendi

Yağmur Tanrısevsin Kimdir?

Yağmur Tanrısevsin, 24 Ağustos 1990 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir. Aslen Mersin’dir ve Mersin’de büyümüştür. Pınar Tanrısevsin adında bir kız kardeşi vardır. Eğitim hayatında ise ilkokul, ortaokul ve liseyi de Mersin’de tamamlamıştır. Üniversiteyi kazandıktan sonra 2010 yılında İstanbul’a gelmiştir. Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde öğrenciliğine devam etmektedir.

“The Tragedy” isimli korku filminde “Jennifer” rolüne hayat veren Yağmur Tanrısevsin, aynı zamanda “Bambi” markasının reklam filmlerinde marka yüzü olmuştur.

Craft Oyunculuk Atöylesi’nde eğitim almaya başladıktan yaklaşık bir yıl sonra bağlı olduğu ajanstan teklif almıştır. Teklif üzerine 2011 yılında başrollerini Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Vahide Gördüm ve Metin Çekmez’in paylaştığı “Adını Feriha Koydum” isimli dizide rol alarak oyunculuk hayatına başlamıştır.

Aktif olarak boks, tenis, kayak, basketbol, heykel, resim gibi sanat ve spor dalları ile ilgilenen Yağmur Tanrısevsin, 2013 yılında “Aşk Ağlatır” isimli sinema filminde “Banu” karakterini canlandırmıştır. Bu rolü ile sinema dünyasına adım atmıştır.

Konuk oyuncu olarak yer aldığı “Adını Feriha Koydum” ve “Pis Yedili” isimli dizilerden sonra “Kaçak” isimli dizide “Tülay” karakteri ile ekranlara çıkmıştır.

2013 yılında “Güneşi Beklerken” isimli dizide başrollerini Emre Kınay, Hande Doğandemir, Kerem Bursin ile paylaşmıştır.

2015 yılının Ekim ayında gösterime giren “Geniş Aile Yapıştır” isimli sinema filminde rol almıştır. Yine 2015 yılında başlayan ve yapımcılığını Birol Güven’in yönetmenliğini ise Korhan Bozkurt’un üstlendiği “Mayıs Kraliçesi” isimli dizide “Nehir” karakteri ile başrolü paylaşmıştır.

Filmografisi
Televizyon
2012 Pis Yedili
2012 Adını Feriha Koydum
2013-2014 Güneşi Beklerken
2014-2015 Kaçak
2015 Bana Baba Dedi
2015-2016 Mayıs Kraliçesi
2017 İki Yalancı
2021 Menajerimi Ara
2021-2022 Kalp Yarası

Sinema
2013 The Tragedy
2013 Aşk Ağlatır
2015 Geniş Aile: Yapıştır
2016 Yok Artık 2
2020 Baba Parası
Üçüncü Gün

Reklam
2013 Bambi
2017 Koleston
2020 FLO
2020 Sephora

Ödüller
2014 5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri – En İyi Gençlik Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu – Güneşi Beklerken

Kaynakça

www.hurriyet.com.tr