Yadigar-Ejder

Doğum Tarihi

5 Ekim 1947

Ölüm Tarihi

14 Ocak 1992

Ülke

Türkiye

Burç

Terazi terazi

2093

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Yadigar Ejder Kimdir?

Yadigar Ejder Gerçek adı Yadigar Kuzu, 5 Ekim 1947 Tarihinde doğdu. “Türk sinemasının dev adamı” olarak bilinen sanatçı, 100’ün üzerinde filmde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. 14 Ocak 1992 tarihinde, ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılmış, geceyi geçirmek için gittiği Taksim parkında, bir bankın üzerinde donarak hayata veda etmiştir.

Filmografisi

Dalgacılar 1992
Ula Ula Niyazi 1991
Canımdan Can İste 1989
Tecelli 1989
Sen Benimsin 1988
Vahşiler 1987
Otobüs Yolcuları / İhsaniye – Karasu 1987
Bela 1986
Tarzan Rıfkı 1986
Balta 1986
Kıratlı Süleyman 1986
Ninja Gece Savaşçısı 1986
Size Selam Getirmişem 1986
Tokatçılar 1986
İnfilak 1986
Beyoğlu’nun Arka Sokakları 1986
Kanun Adamı 1985
Gariban Beşler 1985
Şaban Pabucu Yarım (Salimin adamı) 1985
Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
Belalı Fedailer 1984
Sevdalı 1984
Zalim Dünya 1984
Kılıbık 1983
Gırgıriyede Cümbüş Var 1983
Toprağın Kanı 1983
Baş Belası 1982
Dünyayı Kurtaran Adam (Yaratık) 1982
Doktor Civanım (Gaffur) 1982
Yor 1982
Üç Kağıtçı (Hamza) 1981
Devlet Kuşu 1980
Gerzek Şaban 1980
Sarışın Tehlike (Emile) 1980
Umudumuz Şaban (Ayı Necmo) 1979
Şark Bülbülü (Mazlum) 1979
Süpermen Dönüyor 1979
İki Cambaz 1979
Benim Yaşantım 1979
Püsküllü Bela / Dilberim Kıyma Bana 1979
İnsan Sevince (Mahkum) 1979
Korkusuz Korkak (Tetikçi) 1979
Kara Murat Devler Savaşıyor 1978
Çarli’nin Kelekleri 1978
Balkona Etti / Haydar 1978
Avanak Apti (Urfalı Apti) 1978
Taşı Toprağı Altın Şehir 1978
Bazıları Cacık Sever 1977
Yıkılmayan Adam 1977
Ben Bir Garip Keloğlanım 1976
Su Perisi Elması 1976
Sahte Kabadayı 1976
Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Cellat) 1976
Almanyalı Yarim 1974
Zambaklar Açarken 1973
Eşrefpaşalı 1966