Vin-Diesel

Doğum Tarihi

18 Temmuz 1962

Ülke

ABD

Burç

Yengeç yengec

1553

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Vin Diesel Kimdir?

18 Temmuz 1967, Newyork, ABD’de doğdu.  Gerçek adı Mark Sinclair Vincent’tır. Aktörlükle ilgili ilk deneyimini sekiz yaşındayken şans eseri yaşamıştır. O ve arkadaşları gizlice bir tiyatro binasına girip zarar verirken bir görevli onları durdurmuş ve her birine vereceği roller için 20 dolar teklif etmiştir.

17 yaşındayken para kazanmak için New York’taki kulüplerde koruma olarak çalıştı. Bu zaman içinde adını ‘Vin Diesel’ olarak değiştirdi. Kariyerini geliştirmek için Hollywood’a gitti. Tecrübeli bir tiyatro oyuncusu olduğu halde Hollywood’da başarıyı yakalayamadı ve bir yıl sonra New York’a döndü. Aktörlük tecrübelerini anlattığı bir kısa film yazdı; kitabın adı Multi-Facial (1994) idi ve üç günden kısa bir sürede 3,000 dolar kazandırdı.

Steven Spielberg’ün Saving Private Ryan (Er Ryan’ı Kurtarmak) filmindeki “Er Carparzo” rolü ile ünlendi (1998). ilk başrolünü ‘Richard B Riddick’ olarak bilim kurgu filmi Pitch Black (2000)’le elde etti.

George Zakk ile “One Race Productions” adında ortak yapım şirketleri vardır.

Filmografi

2008 Babylon A.D.
2006 The Fast and the Furious: Tokyo Drift
2005 Pacifier, Find Me Guilty
2004 Chronicles of Riddick
2003 Man Apart,
2002 XXX
2002 Knockaround Guys, Fast and the Furious
2000 Pitch Black, Boiler Room
1999 Iron Giant  (seslendirme)
1998 Saving Private Ryan
1997 Strays
1994 Multi-Facial