Ugur-Polat

Doğum Tarihi

1961

Ülke

Türkiye

1532

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Uğur Polat Kimdir?

1961 yılında İstanbul’da doğdu. 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’na katıldı. 1981’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.

16 yıldır Devlet Tiyatrosu’nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’nü aldı. Çevirdiği birçok sinema filmlerinde de ödüllere layık görüldü. Bunlardan bazıları; Salkım Hanım’ın Taneleri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu”; Bütün Kapılar Kapalıydı sinema filmi ile 1990 yılında Ankara Film Festivali’nde “Umut Veren Oyuncu” ödülünü aldı.

Filmografisi

Tutsak (2007) – Adil
Mavi Gözlü Dev (2007) – Tahsin Bey
Kayıp (2007)
Küçük Adımlar (2007)
Kara Yılan (2007)
Sinekli Bakkal (2007) – Peregrini
Sis ve Gece (2007) – Sedat
Pars: Kiraz Operasyonu (2006) – Ertuğrul
2 Süper Film Birden (2005) – Abdullah
Seher Vakti (2005) – Ali
İstanbul Şahidimdir (2004) – Sina Öz
Sultan Makamı (2003) – Arif
Güz Sancısı (2002)
Karşılaşma (2002) – Sinan
O da Beni Seviyor (2001) – İbrahim
Yeditepe İstanbul (2001) – Ali
Beni Unutma (2000)
Yıldız Tepe (2000)
Ayna (2000)
Çilekli Pasta (2000) – Onur
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (2000) – Cem
Filler ve Çimen (2000)
Salkım Hanımın Taneleri (1999) – Levon
Kimsecikler (1999)
Sıcak Saatler (1998) – Kaptan
Kördüğüm (1997)
Nice Yıllardan Sonra – Vedat
Bir Erkeğin Anatomisi (1996) – Taner
Kurtuluş (1996) – Veli Bey
Bir Kadının Anatomisi (1995) – Metin
Sahte Dünyalar (1995)
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992) – Kürşat
Suyun Öte Yanı (1991)
Yıldızlar Gece Büyür (1991)
Bütün Kapılar Kapalıydı (1990) – Ateş
Cahide (1989)
Sis (1988) – Erol

Oynadığı tiyatro oyunları

Sansürcü
Ben Ruhi Bey Nasılım
Patron
Hamlet
Kuvai Milliye
Oresteia
Oyun Nasıl Oynanmalı
Kafatası
Ferhat İle Şirin

Ödülleri

1990 Ankara Film Festivali, “Umut Veren Erkek Oyuncu” Ödülü, Bütün Kapılar Kapalıydı
1996 İsmet Küntay Tiyaro Ödülü
1999 Antalya Film Festivali, “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Salkım Hanımın Taneleri
2002 Afife Tiyatro Ödülleri “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Ben Ruhi Bey Nasılım
2003 Orhon Murat Arıburnu Ödülleri “”En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Karşılaşma