Doğum Tarihi

9 Ekim 1885

Burç

Terazi

2330

kez görüntülendi

Toprak Sağlam Kimdir?

9 Ekim 1985’te İstanbul’da doğdu.Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) Konservatuarı tiyatro bölümünden birincilikle mezun oldu. Gökten Üç Elma Düştü filmindeki rolü ile,20.Ankara Uluslararası Film Festivalinde “Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. 11 yıl halk dansları yapmış halen dansla uğraşmakta. Ayrıca 8 yıldır gitar çalmakta ve şarkı söylemektedir.

Tiyatro oyunları
Kaç Baba Kaç (2007) Mezuniyet Oyunu. (Konservatuvardan Birincilikle mezun oldu.)
Herostratus’u Unut
Artiz Mektebi

Filmografisi
Diziler
2005: İlk Göz Ağrısı
2006: Cemile
2006: Karınca Yuvası
2007: Kuzey Rüzgarı
2008: Dantel
2009: Hicran Yarası
2010-2011: Yerden Yüksek
2012: Böyle Bitmesin (konuk oyuncu)
2013: Osmanlı Tokadı
2015: Kara Ekmek
2016-2017: Bodrum Masalı
2018: Mehmed: Bir Cihan Fatihi
2019-2020: Güvercin
2020: Şeref Sözü
2021: Kahraman Babam
2021-2022: Elkızı
2023-: Yalı Çapkını

Filmler
Gökten Üç Elma Düştü (2008)
Sanem (2000)
Delibal (2015) Filiz
Müjdemi İsterim (2022)

Klipler
Yetti Gari – Murat Başaran
Silemedi Yağmur – Cihan Yıldız

Ödülleri
20.Ankara Uluslararası Film Festivali “Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu” ödülü (Gökten Üç Elma Düştü)