tolgay_ziyal_kimdir

Doğum Tarihi

1 Ocak 1939

Ölüm Tarihi

22 Nisan 2015

Şehir

Ankara

Burç

Oğlak oglak

846

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Tolgay Ziyal Kimdir?

Tolgay Ziyal, 1 Ocak 1939 tarihinde Ankara’da doğdu. İstanbul Edebiyat Fakültesi Klasik Diller Bölümü’nde okudu.

Eğitimine devam etmek üzere Almanya’ya gitti. Dönüşünde sinema sektörüne girerek yönetmen yardımcılıkları ve yönetmenlikler yaptı.

Tolgay Ziyal 22 Nisan 2015 tarihinde 76 yaşındayken İstanbul’da vefat etti.

Yönetmen Filmografisi
Beş Asi Adam / The Five Rebellious Men – 1968
Binbaşı Tayfun / Major Tayfun – 1968
Kızıl Maske 2 – 1968
Evvel Allah Sonra Ben – 1969
Kalleşlere Af Yok – 1971
Benim Altı Sevgilim – 1977
Kördüğüm – 1977
Vahşi Sevgili – 1977
Kurtdereli Mehmet Pehlivan – 1988 (TV Filmi)
Ölümünün 400. Yılında Mimar Sinan – 1988 (TV Filmi)
Deli Balta – 1993 (TV Filmi)
Kurtuluş – 2000 (TV Filmi)
İnşaat – 2003
Huzura Giden Yol (Fudayl Bin İyad Hz.) – VCD Film