Doğum Tarihi

9 Ağustos 1986

Şehir

Tunceli

Burç

Aslan

296

kez görüntülendi

Taner Ölmez Kimdir?

Taner Ölmez 9 Ağustos 1986 yılında Tunceli’de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde öğrenci olan Taner Ölmez birçok dizi ve reklam filminde rol almıştır. Genç oyuncu İstanbul’un Altınları dizisindeki performansı ile dikkat çekmiştir.

Kapalı Çarşı, Kül ve Ateş ve Tatar Ramazan dizilerinde de rol alan Taner Ölmez’in geniş kitleler tarafından tanınması ise Kayıp Şehir dizisi ile olmuştur. 1,75 cm boyunda ve 65 kilo ağırlığında olan Taner Ölmez oyunculuğun yanı sıra Ülker Albeni, Ülker Sunny, Piyale Pigafest reklamlarında da oynamıştır.

2012 yılında, Osman Sınav’ın yönettiği Uzun Hikâye filmiyle sinemaya adım atan oyuncu, Star Tv ‘de yayınlanan ve dünyaca ünlü The O.C. dizisinin uyarlaması olan Medcezir’de Mert Serez karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda 2014 yılında Katil Joe tiyatro oyununda gösterdiği başarıyla Afife Jale Tiyatro Ödülü’ne layık görülmüştür. 2015 yılında Kırık Kalpler Bankası filminde başrol aldı. 2016 yılında ise yine Star Tv’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Genç Osman karakterini canlandırmıştır. 2018 yılında, Müslüm Gürses’in hayatı konu alan Müslüm filminde sanatçının kardeşini oynadı. 2019 yılından itibaren Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakterini canlandırmaktadır. Barabar adlı müzik grubunun üyelerinden biridir.

2021 yılında hayatını kendisi gibi oyuncu olan Ece Çeşmioğlu ile birleştirmiştir.

Filmografisi
Televizyon
2009 Kül ve Ateş
2009-2010 Kapalıçarşı
2011 İstanbul’un Altınları
2012 Çıplak Gerçek
2012-2013 Kayıp Şehir
2013 Tatar Ramazan
2013-2015 Medcezir
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem
2017 Yüz Yüze
2019-2021 Mucize Doktor
2019 Kadın

İnternet
2018 Dudullu Postası
2019 İçten Sesler Korosu
2020 Hakan: Muhafız
2022 Alef: Mâl-i Hülya
Yaratılan

Sinema
2012 Uzun Hikâye
2017 Kırık Kalpler Bankası
2018 Müslüm
2018 Zor Yol

Tiyatro oyunları
2010 Çatı
2011 Aut
2014 Katil Joe
2017 Semaver ve Kumpanya

Ödülleri
2014 18. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu Katil Joe
2019 7. Elle Style Ödülleri Yılın Yükselen Erkek Oyuncusu Mucize Doktor
2020 8. Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri Yılın En İyi TV Dizisi Erkek Oyuncusu
2020 Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu
2020 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu
2020 Premios PRODU (Latin Amerika) Yabancı Dilde En İyi Aktör
2020 6. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu
2021 Sinemaport Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu
2021 IEEE ODTÜ Sosyal Medya Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu
2021 3. Kristal Geyik Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu

Kaynakça

https://www.turkgun.com/