sueda-cil

Doğum Tarihi

25 Haziran 1969

Şehir

Ankara

Ülke

Türkiye

Burç

Yengeç yengec

1941

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Süeda Çil Kimdir?

Süeda Çil, 25 Haziran 1969’da Ankara’da doğdu. Tiyatro Eğitimini M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü’nde tamamladı.
1990 yılında Şehir Tiyatrosu ailesi’ne katıldı.

Pek çok oyunda rol almanın yanı sıra Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen, Neş’e Erçetin’in asitsanlığını yaptı.

İlk sinema filmi olan “Sokaktaki Adam”la Ankara Film Festivali “Umut veren en iyi kadın oyuncu ve İzmir Film Festivali onur ödülü kazandı.

Rol aldığı bazı oyunlar

Palto (Yön: Başar Sabuncu)
Kanlı Düğün (Yön: Başar Sabuncu)
Fermanlı Deli Hazretleri (Yön: Engin Uludağ)
Önce İnsan (Yön: Şükrü Türen)
Halay (Yön: Erol Keskin)
Bir Gece Masalı (Yön: Neşe Erçetin)
Barışa Şans Verin (Yön: Can Doğan)

Filmografisi

Hepsi 1 – 2007
Fikrimin İnce Gülü – 2007
Doktorlar – 2006
Patroniçe – 2004
Sihirli Annem – 2003
Gönlümdeki Köşk Olmasa – 2002
Karşılaşma – 2002
Melekler Evi – 2000
Halk Çocuğu – 2000
Dadı – 2000
Üzgünüm Leyla – 2000
Yılan Hikayesi – 1999
Sokaktaki Adam – 1995
Çiçek Taksi – 1995
Kaygısızlar – 1994
Bizim Mahalle – 1993

Kaynakça

sehirtiyatrolari.com