Doğum Tarihi

5 Eylül 1973

Şehir

İstanbul

Burç

Başak

306

kez görüntülendi

Songül Karlı Kimdir?

5 Eylül 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

1991 yılında ilk albümü Derman Sendedir ile müzik piyasasına girdi. Bugüne kadar 10 müzik albümü bulunan ve 2 toplama albümde yer alan sanatçı; 1997 ve 1998 yıllarında iki defa Kral TV Video Müzik Ödülleri THM En İyi Kadın Sanatçı Ödülünün sahibi oldu.

Songül Karlı sekiz yıldır birlikte olduğu imam nikahlı eşi Ergün Topaloğlu’ndan 2002 yılında ayrıldı. Daha sonra evlendiği Baykal Gümüş’ten bir çocuğu olan sanatçı, 2008 yılında ondan da boşandı. 2012 yılında sunuculuğunu yaptığı evlendirme programı ‘Su Gibi’ ekranlarında Metin Yüncü ile canlı yayında evlendi.

2004’te son albumü Kaç Bahar’ı çıkardıktan sonra müzik yaşamına ara veren Songül Karlı, 1990’lı yıllarda başladığı tv kariyerinde, Paşa Baba Konağı, Reyting Hamdi gibi dizilerde oyunculuk deneyimi de kazandı.

2007 yılında Kanal 7’de yayımlanan Songül Karlı İle Cumartesi programını sunduktan sonra, 2008 yılında FOX’ta yayımlanmaya başlayan ve 2013 yılında sona eren evlendirme programı Su Gibi’yi sanatçı Uğur Arslan ile birlikte sundu. 2016 yılında TV8’de yayımlanan Songül Karlı ile Evlilik Yolunda adlı programı sundu.

Filmografi
Televizyon
2000 Paşa Baba Konağı
2002 Reyting Hamdi
2004 Türkü Filmi
2007 Songül Karlı İle Cumartesi
2008 İki Gönül Bir Olunca
2008 Su Gibi
2010 Yasemince
2014 Songül Karlı ile Yeniden
2015 Bugün Yıldız Benim
2016 Songül Karlı İle Evlilik Yolunda
2021 Gelinim Mutfakta

Diskografi
1991 Derman Sendedir
1992 Böyle Olur mu
1993 Oralıyam Ben
1994 Dokunsalar Ağlayacağım
1994 Dal Boylum
1995 Yanık Bir Türkü
1996 Omuz Omuza
1998 Yalan
2002 Bir Yana
2004 Kaç Bahar
2017 Hayat Bir Gün

Kaynakça

https://www.haberler.com/