ryan-gosling

Doğum Tarihi

Kasım 1980

Ülke

Kanada

Burç

Akrep akrep

1265

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Ryan Gosling Kimdir?

Ryan Gosling , 12 Kasım 1980 yılında Kanada’da doğdu.

Akademi ödülüne aday gösterilmiş Kanadalı oyuncu. The Notebook, Half Nelson ve Fracture filmlerindeki rolleri ile bilinir.

2002 yılında The Believer filmi ile Independent Spirit Ödülleri’ne aday gösterilmiş, 2007 yılında ödülü Half Nelson filmi ile kazanmıştır. Half Nelson filmi ile Stockholm Film Festivali ve Las Palmas Film Festivali’nde En İyi Aktör ödülü kazanmıştır.

2007’de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’ne katılması için akademiden davet aldı.
Filmografi

1995 Goosebumps Greg Banks
1997 Breaker High Sean Hanlon
1998 Young Hercules Hercules
2000 Remember the Titans Alan Bosley
2001 The Believer Danny Balint
2002 The Slaughter Rule Roy Chutney
2002 Murder by Numbers Richard Haywood
2003 The United States of Leland Leland P. Fitzgerald
2004 The Notebook Noah Calhoun
2005 Stay Henry Letham
2006 Half Nelson Dan Dunne
2007 Lars and the Real Girl Lars
2007 Fracture Willy Beachum