Ruhi-Sari

Doğum Tarihi

1972

Şehir

Trabzon

Ülke

Türkiye

1625

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Ruhi Sarı Kimdir?

1972 yılında Trabzon’da doğdu.Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, sanat hayatına Kartal Sanat Tiyatrosu’nda başladı. 1995’te Tunç Başaran’ın Sen de Gitme adlı filmiyle sinemaya geçti. Yeditepe İstanbul dizisindeki rolüyle başarılı bir grafik çizdi. Yarım Elma dizisinde tanınırlığı yükseldi.

Ödülleri

33. Antalya Film Festivali, 1996, Yılmaz Zafer Genç Yetenek Ödülü Sen de Gitme Triandafilis
Adana Altın Koza Film Festivali, 1996, Yılmaz Güney Onur Ödülü Sen de Gitme Triandafilis
Ankara Uluslararası Film Festivali, 1996, Umut Veren Genç Yetenek Ödülü Sen de Gitme Triandafilis
ÇASOD Ödülleri, 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Sayfa
Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Üçünçü Sayfa
11. Orhon Murat Arıburnu Ödülleri, 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Sayfa
24. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Hiçbiryerde

Filmografisi

Made in Europa – 2007
Kuartet – 2006
Ezo Gelin – 2006
Alanya Almanya – 2005
Hırsız Polis – 2005
Çarpışma – 2005
AB nin Yolları Taştan – 2005
Saçsaça Başbaşa – 2004
Ruhun Duymaz -2004
Haziran Gecesi – 2004
Bakış – 2003
Neredesin Firuze – 2003
Sultan Makamı – 2003
Yarım Elma – 2002
Maruf – 2001
Derviş – 2001
Yeditepe İstanbul – Ömer
Hiçbiryerde – 2001
12 Lejyoner – 2000
Şaşı Felek Çıkmazı – 2000
Yedi Numara – 2000
Figüran – 1999
Zilyoner – 1999
Üçüncü Sayfa – 1998
Unutmadım – 1997
Yalan – 1997
Sen de Gitme Triandafilis – 1995