73665729KR015_Mr_Beans_Holi

Doğum Tarihi

6 Ocak 1955

Ülke

İngiltere

Burç

Oğlak oglak

1386

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Rowan Sebastian Atkinson Kimdir?

6 Ocak 1955, İngiltere doğumludur. Oxford Üniversitesi Drama Derneği’nde skeçlerde oynamıştır. Yazar Richard Curtis ile karşılaşması kariyeri için önemli bir kilometretaşı olmuştur. Arkadaşı John Lloyd’un yapımını üstlendiği ve İngiltere’nin ITV kanalında 1978’de yayına başlayan “Not the Nine O’Clock News” dizisinde oynamıştır.Bu dizideki başarılarından sonra 1983’de “The Black Adder” sitcom’unda rol aldı.

Atkinson, kendisini dünyaya tanıtan Mr. Bean karakterini ilk kez 1988’de Thames Televizyonu’nda oynadı. 1994’te Four Wedding and a Funeral (Dört Nikah Bir Cenaze) filminde dünya çapında beğeni kazandı. Aynı yılda The Lion King (Aslan Kral) animasyon filminde seslendirme yaptı. Son filmi ise Mr. Bean’s Holiday filmidir. Bu filminden sonra Atkinson, bir daha Mr. Bean filmi çekmeyeceğini açıklamıştır.

Rowan Atkinson, makyöz Sunetra Sastry ile evli olup bu evlilikten Lily ve Benjamin adlı iki çocuğu vardır.

Filmografi
1981 Fundamental Frolics, The Secret Policeman’s Ball
1982 The Secret Policeman’s Other Ball, Never Say Never Again
1989 The Appointments of Dennis Jennings, The Tall Guy
1990 The Witches
1993 Hot Shots! Part Deux
1994 Four Weddings and a Funeral, The Lion King (seslendirme)
1997 Bean
2000 Maybe Baby
2001 Rat Race
2002 Scooby-Doo
2003 Johnny English, Love Actually
2005 Keeping Mum
2007 Mr. Bean’s Holiday