nurseli-idiz

Doğum Tarihi

6 Ekim 1960

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Terazi terazi

1859

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Nurseli İdiz Kimdir?

Nurseli İdiz, 6 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da doğdu.

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan sanatçı, 1981’de AST’ta çalışarak sanat hayatına başladı. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları’nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı. Halen Tiyatro İstanbul kadrosunda olup, sinema ve dizi filmlerde rol alıyor.
Ödülleri

7. Ankara Film Festivali, 1995, En İyi Kadın Oyuncu Çözülmeler
7.Sadri Alışık Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şarkıcı
16. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1994, En İyi Kadın Oyuncu Çözülmeler
Filmografisi

Can – 2006
Ahududu – 2005
Bir Varmış Bir Yokmuş – 2005
O Şimdi Mahkum – 2005
Şöhret – 2005
Şeytan Sofrası – 2004
Bir Yıldız Tutuldu – 2003
Serseri Aşıklar – 2003
Muhteris Ruhlar – 2002
Mumya Firarda – 2002
Baldız Geliyorum Demez – 2002
Kınalı Kar – 2002
90-60-90 – 2001
Cinlerle Periler – 2001
Dünya Varmış – 2001
Benim İçin Ağlama – 2001
Şarkıcı – 2000
Borsa – 2000
Baykuşların Saltanatı – 2000
Beyaz Yalanlar – 2000
Delikanlı – 2000
Asansör – 1999
Salkım Hanımın Taneleri – 1999
Rüzgar Gülü – 1999
Kahpe Bizans – 1999
Mercan Kolye – 1998
Böcek – 1995
Çözülmeler – 1994
Kız Kulesi Aşıkları / Hera ile Leandros – 1993
Karartma Geceleri – 1990
Geçmiş Bahar Mimozaları – 1989
Gece Yolculuğu – 1987