Nilufer-Acikalin

Doğum Tarihi

1967

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

1719

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Nilüfer Açıkalın Kimdir?

1967 yılında İstanbul’da doğan Açıkalın, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi alarak mezun oldu. 1987’den bu yana tiyatro, sinema ve TV’de oyunculuk yapmaktadır.

Kısa öykülerinden oluşan dört öykü kitabı yazan sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatrolarında da çalıştı. Halen yönetmen Orhan Oğuz ile evlidir.

Ödülleri

14.Orhan Arıburnu Ödülleri, 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Bekleme Odası
Sadri Alışık Ödülü 2000 En İyi Kadın Oyuncu Kara Kentin Çocukları

Kitapları

Bıçak Sırtı, Gendaş Yayınları, 1999
Saklı Safkan, Chiviyazıları yayını
Çocuk Oyuncağı Değil, Gendaş Yayınları
İyiler Yalnız Gezer, Biz+ yayınları
Filmografi

Hepimiz Kardeşiz – 2005
Otel İstanbul – 2005
Bekleme Odası – 2003
Serseri Aşıklar – 2003
Havada Bulut – 2002
Kiralık Kadın – 2000
Artık Sevmeyeceğim – 2000
Beyoğlu Rüyası – 2000
Şaşı Felek Çıkmazı – 2000
Dansöz – 2000
Güle Güle – 1999
Kimsecikler – 1999
Harem Suare – 1999
Kara Kentin Çocukları – 1999
Karanlıkta Biri Var – 1998
Deniz Bekliyordu – 1996
Şovalye, Pamuk Prenses ve Hain – 1996
Beşi Bir Yerde – 1996
Sihirli Ceket – 1996
Yer Çekimli Aşklar – 1995
Gülşen Abi – 1994
Çılgın Aşıklar – 1993
Şaşkın Gelin – 1993
Yağmur Beklerken – 1992
Talaz – 1992
İlk Aşk – 1991
Ada – 1988
Zengin Mutfağı

Tiyatro oyunları

Altı Şahıs Yazarını Arıyor” (Devlet Tiyatroları)
Buruk Ezgi (Dostlar Tiyatrosu)
Derin Bir Soluk Al (Tiyatro Stüdyosu)
Üç Kadın Bir Çapkın” (Tiyatrokare)