Doğum Tarihi

20 Ağustos 1992

Şehir

İstanbul

Burç

Yay

659

kez görüntülendi

Neslihan Atagül Doğulu Kimdir?

Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul’da doğdu. Annesi Beyaz Rus, babası Çerkes kökenlidir. 2005 yılında Erberk Ajans’a kayıt yaptırdıktan 2 ay sonra bir reklam filminde oynamıştır. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okumaktadır. Neslihan Atagül Doğulu, oyunculuk hayatına ilk kez 2006’da Yaprak Dökümü dizisinde Deniz karakteriyle adım atmıştır. Yine 2006 yılında İlk Aşk filminde oynadı ve bu film ile Altın Koza Film Festivali’nde “Umut Veren Genç Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

18 Kasım 2011 tarihinde Atv’de yayına başlayın, Mahsun Kırmızıgül’ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk dizi çalışması olan “Hayat Devam Ediyor” adı dizide Neslihan Atagül, Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar gibi ustalarla oynamıştır. 2012 yılında otobüslerin uğradığı bir mola yerinde çalışan iki gencin öyküsünü anlatan filmde Zehra rolüne hayat verdi. Araf filminde rol alan Atagül, 2013 yılında Peyami Safa’nın aynı adlı romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Sadullah Çelen’in yaptığı, başrollerini Kadir Doğulu ile Paylaştığı Fatih Harbiye adlı televizyon dizisinde oynadı.

2015 yılında senaryosunu Levent Kazak’ın yazdığı, yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı Senden Bana Kalan adlı sinema filminde Ekin Koç ile başrolleri paylaştı. Ekim 2015 ayında Star TV’de gösterilmeye başlayan, yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit ve Atagül’ün oynadığı Kara Sevda adlı dizide Zerrin Tekindor ve Kaan Urgancıoğlu da oynamıştır. 2016-2019 yılları arasında Pantene markasının reklam yüzü oldu. Aynı yılın eylül ayında yine aynı markanın bir reklam filminde daha yer aldı. Aksiyon sahnelerinin yer aldığı reklam filmi Madrid’de çekildi. 25 Kasım 2015 tarihinde, 3 yıla yakındır beraber olduğu Kadir Doğulu ile nişanlanmış daha sonra da evlenmiştir. Aynı yılda ise babası kalp krizinden vefat etti. 2018 yılında Puhu TV’de başlayan Dip internet dizisinde Bilge karakterine hayat vermiştir. Neslihan Atagül 2018’de Polaroid ve Bulgari ‘nin yüzü oldu. Aralık 2019 tarihinde Star TV’de yayımlanmaya başlayan Sefirin Kızı dizisinde Nare karakterine hayat vermiştir.

11 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan 35. bölümü ile sağlık sorunları / bağırsak geçirgenliği nedeniyle diziden ayrılmıştır. Genç oyuncu Fatih Harbiye’deki rol arkadaşı Kadir Doğulu ile Temmuz 2016’da evlendi.

Filmografisi
Sinema
2006 İlk Aşk
2011 Araf
2015 Senden Bana Kalan

Televizyon
2006-2010 Yaprak Dökümü
2011 Canım Babam
2011-2013 Hayat Devam Ediyor
2013-2014 Fatih Harbiye
2013 Beyaz Show – Konuk
2015 3 Adam TV8 – Konuk
2015-2017 Kara Sevda
2019-2021 Sefirin Kızı
2022- Gecenin Ucunda
2022 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Konuk

İnternet dizi ve filmleri
2018 Dip

Reklam
2005 Tofita
2005 Sütaş
2016-2019 Pantene
2017-2019 Puma
2018-2020 Polaroid
2018 Bulgari
2020-2021 Pembe Top Sahada

Ödüller
2007 14.Altın Koza Film Festivali / Umut Veren Genç Kadın Oyuncu / İlk Aşk
2012 Moskova Film Festivali  Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu  / Araf
2012 19.Altın Koza Film Festivali / Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu
2012 25.Tokyo Uluslararası Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu
2012 Pune Uluslararası Film Festivali  / En İyi Performans
2012 45.Sinema Yazarları Derneği Ödülleri / Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu
2013 16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali/  En Genç Cadı
2016 16.Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Kadın Dizi Oyuncusu / Kara Sevda
2016 Ayaklı Gazete Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu
2016 MGD 22.Altın Objektif Ödülleri / En İyi Kadın Drama Oyuncusu
2017 1.Müzikonair Ödülleri / En İyi Kadın Dizi Oyuncusu
2020 3. Uluslararası İzmir Film Festivali Altın Artemis Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu / Sefirin Kızı
2020 SE-SAM Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni / Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyan İsim
2021 1.Sinemaport Ödülleri / En İyi Kadın Dizi Oyuncusu / Sefirin Kızı
2021 DIAFA Award 2021 Yılın Uluslararası Kadın Oyuncusu / Sefirin Kızı

Kaynakça

https://www.milliyet.com.tr/