Doğum Tarihi

1952

569

kez görüntülendi

Müşerref Akay Kimdir?

1952 yılında dünyaya gelen Müşerref Akay, eski eşi Mahmut Tezcan’ın yardımıyla şöhrete kavuşmuş bir Türk sanat müziği şarkıcısıdır. Çerkez kökenlidir ve aslen Balıkesirlidir.

Akay, 14 yaşında Hürriyet Gazetesi’nin açtığı ses yarışmasına katıldı. Aynı yarışmaya Selami Şahin de katıldı, orada onunla tanışıp iyi arkadaş oldu. 1971 yılında Yılmaz Güney’in “Baba” filmiyle Sinema oyunculuğuna başladı. 1983 yılında Mahmut Tezcan yapımcılığında yapılan “Türkiyem” filminde başrolde oynadı.

1984 yılında başrolünde Yılmaz Güney’in olduğu “O’na Çirkin Kral Derlerdi” sinema filminde Müşerref Akay da rol aldı.

Müşerref Akay, 1969 yılında Mahmut Tezcan ile evlendi. Tezhan ve Halil İbrahim Tezcan adlarında iki oğlu var. Ocak 1985 ayında boşandı. İkinci birlikteliğini tekstilci İlhan Kaprol ile 1991 yılından 1994 yılına kadar yaptı.

Müşerref Akay, 2000 yılının yazında Azeri Ekber Gence ile evlendi. Şişli Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen nikahı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. Telsim Ortaköy bayii olan Ekber Gence ve Müşerref Akay’ın şahitliğini Tamer Yiğit ile Nejdet Aksalı üstlendi. 2003 yılında boşandı.

16 Ocak 2009 tarihinde sigortacı Emin Atalay ile evlenen Müşerref Akay’ın nikah şahitliğini Adnan Şenses yaptı. 2012 yılında boşandı.

Diskografi
Nerde / Bir Sarışın
Müşerrref Tezcan – 3 – Seda Kaset 1612
Müşerref Tezcan – Dilek 2117
Müşerref Tezcan – (Sarkofon 145), Kaset
Müşerref Tezcan – (Uzelli 244), Kaset
Müşerref Tezcan – 3 – Minareci Almanya 3219, KaseMüşerref Tezcan – 3 / Ulu Önder Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar – Türküola Almanya 0665, Kaset
Müşerref Tezcan & Adnan Şenses – Türküola Almanya 0767, Kaset
Müşerref Tezcan – LP Altın Seri 1
Müşerref Tezcan – LP Altın Seri 79
Müşerref Tezcan (Akay) – Beni Canımdan Ayırdı – Kaset
Gitti Gidiyor – Uzelli Almanya 1108, Kaset
Yıldız Tezcan & Müşerref Akay / Canım Canım – Minareci Almanya 4339, Kaset
Sevda Yolları – Uzelli Türkiye 1158, Kaset
Müşerref Akay – Beri Gel
Müşerref Akay – Paris Konseri – Kaset
Müşerref Akay – Ala Gözlüm – Kaset
Müşerref Akay – Aklım Sende – Kaset
Gece Kirpikli Kadın / Mega Mix Türkiyem – Spotek 0039, Kaset
Müşerref Akay – Gidiyorum
Müşerref Akay – CCM Prodüksiyon 2010 – Müşerref Akay – Türk Sanat Müziği – Arşiv Serisi

Filmografi
Sinema filmi
1971 Baba
1971 Cehenneme Bir Yolcu
1971 Alaeddin’in Lambası
1972 Acı Sevda
1972 Elif İle Seydo
1972 Kara Doğan
1972 Kopuk
1972 Merhaba Tatlım
1972 Hayatımın En Güzel Yılları
1972 Vurma Zalim Vurma
1973 Meryem
1973 Zalim Avcı
1973 İhanet
1977 Yuvanın Bekçileri
1983 Türkiyem
1984 Ona Çirkin Kral Derlerdi

Kaynakça

https://www.ntv.com.tr/