levent-kirca

Doğum Tarihi

28 Eylül 1950

Ölüm Tarihi

12 Ekim 2015

Şehir

Samsun

Ülke

Türkiye

Burç

Terazi terazi

1687

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Levent Kırca Kimdir?

Levent Kırca, 1950 yılında Samsun’da doğdu.

İlk kez 1964’de Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978’de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Oya Başar ile ayrılma kararı aldılar ve boşandılar.

Mart 2009 Belediye Seçimleri için Demokratik Sol Parti’den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday oldu ancak kazanamadı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İşçi Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı, sanatçı Levent Kırca, İşçi Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Levent Kırca vefat etti.
Levent Kırca bir hafta önce hastalığının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırımıştı. Usta oyuncu tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 12 Ekim 2015 günü saat 02.00 sularında hayatını kaybetti.

Dört çocuk babasıydı.
Filmografi

Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
Kendini Bırak Gitsin, 2004
Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)
Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
Ölürsün Gülmekten, 2000
Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu : Muammer rolünde)
N’Olacak Şimdi?, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)
Altın Şehir, 1978 (Oyuncu : Ökkeş rolünde)

Kaynakça