Leonardo-DiCaprio

Doğum Tarihi

11 Kasım 1924

Ülke

ABD

Burç

Akrep akrep

1479

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Leonardo DiCaprio Kimdir?

Leonardo DiCaprio, 11 Kasım 1974 yılında Kaliforniya ABD’de doğdu.

Tam adı Leonardo Wilhelm Di Caprio olan ünlü Hollywood yıldızı. Babası George DiCaprio, çizgi roman dağıtıcısı, annesi Irmalin DiCaprio avutkattır.

Daha bir yaşındayken annesi ve babası ayrılık kararı aldılar. Leonardo 3 yaşındayken en çok sevdiği çocuk programına çıktı.

Ünlü oyuncu sırayla, Corinne A. Seeds University Elementary School, Center for Enriched Studies, John Marshall High School’dan mezun oldu.

Filmografi

1991 Critters
1993 This Boy’s Life
1993 What’s Eating Gilbert Grape
1995 The Quick and The Dead
1995 The Basketball Diaries
1995 Total Eclipse
1996 Romeo + Juliet
1996 Marvin’s Room
1997 Titanic
1998 The Man in the Iron Mask
1998 Celebrity
2000 The Beach
2002 Catch Me If You Can
2002 Gangs of New York
2004 The Aviator
2006 Blood Diamond
2006 The Departed
2007 11th
2007 Blink
2008 The Chancellor Manuscript
2008 Revolutionary Road
2009 The Rise of Theodore Roosevelt

Ödülleri

2005: Altın KüreGolden Globe – En İyi Aktör (Drama),Göklerin Hakimi – (The Aviator)
1997: Berlin Film Festivali Silver Bear – En iyi oyuncu, William Shakespeare’s Romeo + Juliet
1997: MTV Film Ödülleri – En iyi erkek oyuncu, Titanik
1993: National Board of Review – En iyi yardımcı oyuncu, What’s Eating Gilbert Grape
1993: Los Angeles Film Critics – New Generation Ödülü, This Boy’s Life ve What’s Eating Gilbert Grape