Unvan

Oyuncu

Doğum Tarihi

27 Ekim 1983

Şehir

Adana

Burç

Akrep

8275

kez görüntülendi

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

Türk sinema ve dizi oyuncusu ve eski manken.

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Annesi Nurten Hanım Edirneli, babası Erdem Bey ise Yugoslavya kökenlidir.

Babasının kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbula taşınana kadar Adana’da geçirdiği yıllarda “Fiskobirlik”, “Güney Sanayi”, “Çukurova Kulübü”, “Devlet Su İşleri” ve “Tarsus Amerikan Kulübü” gibi kulüplerde basketbol oynadı. Basketbolda gösterdiği başarısından dolayı Ülkerspor’dan transfer teklifi aldı ve 2 yıl boyunca profesyonel oyuncu olarak bu kulüpte maçlara çıktı. Ülkerspor’un ardından Beşiktaş Basketbol Takımı’nda bir yıl, ardından da Fenerbahçe Basketbol Takımı’nda bir yıl oynadı. Tekrar Beşiktaş Basketbol Takımı’na dönen Tatlıtuğ, antrenman sırasında sakatlandı ve bu sakatlığı nedeniyle profesyonel basketbol oyunculuğunu bırakmak zorunda kaldı.

Annesinin ısrarı ve çabası neticesinde mankenliğe adım attı. İki yıl boyunca Paris’teki Success Ajans’ında mankenlik yapan Tatlıtuğ, 2002 yılında düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasına katıldı ve bayanlarda Irmak Atuk ile birlikte birinci seçildi. Ardından Best Model of the World yarışmasında da birinciliği kazandı.

Oynadığı dizilerle popülerlik kazanmaya başlayan ünlü oyuncu, ilk olarak 2005’te yayınlanmaya başlanan “Gümüş” adlı dizide Songül Öden’le birlikte başrolü paylaştı. Türkiye’de büyük beğeni kazanan dizi, Arap ülkelerine de pazarlandı ve büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Bu dizide de rol alan Devlet Tiyatro sanatçısı Laçin Ceylan’dan ve Okan Bayülgen’den oyunculuk dersi alan Tatlıtuğ, iki yıl süren bu diziden sonra güzel oyuncu Sedef Avcı’yla birlikte başrol oynadığı “Menekşe ile Halil” dizisinde Halil karakterini canlandırdı.

Bu diziden sonra 26 Ocak 2007’de vizyona giren ve yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı, oyuncuları arasında Metin Akpınar, Müslüm Gürses, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın, Melis Birkan, Levent Kazak ve Müşfik Kenter gibi ünlü sanatçıların bulunduğu “Amerikalılar Karadeniz’de 2” adlı komedi türündeki sinema filmiyle ilk sinema deneyimini kazandı.

Tatlıtuğ asıl çıkışını, Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından uyarlanan “Aşk-ı Memnu” adlı dizi ile yaptı. Behlül karakterini canlandırdığı dizide, başrolü Beren Saat ile paylaştı. Dizideki rolüyle Altın Kelebek Ödüllerinde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

2010 yılında Kenan İmirzalioğlu ve Cansu Dere’nin başrollerini paylaştığı “Ezel” adlı dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. 2011-2013 yılları arasında yayınlanan ve başrollerini Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel ile paylaştığı “Kuzey Güney” adlı dizide Kuzey rolünü canlandıran Tatlıtuğ’un bu dizisi de büyük beğeni kazandı ve Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Arnavutluk ve İran gibi ülkelerde de yayınlandı.

2013 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı “Kelebeğin Rüyası” adlı sinema filminde Mert Fırat ile başrolleri paylaştı. Tatlıtuğ bu filmde, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak’ta yaşayan ve genç yaşta veremden ölen şair Muzaffer Tayyip Uslu karakterini canlandırmıştır. Tatlıtuğ ayrıca, filmdeki oyunculuk performansıyla 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.

Yakışıklı oyuncu son olarak, “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde, Farah Zeynep Abdullah ve Fahriye Evcen ile baş rolü paylaşmıştır.

2002 yılında Miss World Yarışması’nda Dünya Güzeli seçilen Azra Akın’la 2002 yılında başlayan ve uzun yıllar süren bir ilişki yaşayan Tatlıtuğ, Başak Dizer’le 2016 yılında evlendi.

Filmografisi
Sinema
2007 Amerikalılar Karadeniz’de 2
2010 Oyuncak Hikayesi 3 Seslendirme
2013 Kelebeğin Rüyası
2018 Hadi Be Oğlum
2018 Organize İşler 2: Sazan Sarmalı

Televizyon
2005-2007 Gümüş
2007-2008 Menekşe ile Halil
2008-2010 Aşk-ı Memnu
2010 Ezel Konuk oyuncu (34-37. bölümler arası)
2011-2013 Kuzey Güney
2014 Kurt Seyit ve Şura
2016-2017 Cesur ve Güzel
2018-2019 Çarpışma
2023- Aile

İnternet dizi ve filmleri
2021 Into the Night Konuk oyuncu
2022- Yakamoz S-245
2022 Âşıklar Bayramı
Boğa Boğa
Yakında Last Call For İstanbul

Ödülleri
2002 Best Model of Turkey
2002 Best Model of the World
2009 Galatasaray Üniversitesi – En İyi Erkek Oyuncu
2009 İstek Özel Semiha Şakir Lisesi – En İyi Erkek Oyuncu
2009 İstanbul Aydın Üniversitesi – En İyi Erkek Oyuncu
2009 Beykent Üniversitesi – En İyi Erkek Oyuncu
2008-2009 36. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Erkek Oyuncu
2010 Elle Style Ödülleri – Stil Sahibi Erkek Oyuncu
2011 10. Yıldız Teknik Üniversitesi – En İyi Erkek Oyuncu Kuzey Güney
2011 Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD oscars) – Yılın Erkek Oyuncusu
2012 Galatasaray Üniversitesi İşletme Kulübü – Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu
2011-2012 39. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Erkek Oyuncu
2011-2012 11. ROTABEST Ödülleri – Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu
2011-2012 Esenler Belediyesi – En iyi erkek dizi oyuncusu
2012 Burç Anadolu İletişim Meslek Lisesi Ödülleri – En Iyi Erkek Oyuncu
2012 Quality of Magazine En Quality Erkek Oyuncu
2012 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi – En Beğenilen Dizi Sanatçısı
2012 MGD 18. Altın Objektif Ödülleri – Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu
2012-2013 11. Yıldız Teknik Üniversitesi – En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu
2013 20. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri – Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu
2013 Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri – En iyi erkek oyuncu
2013 MGD 19. Altın Objektif Ödülleri – En İyi Erkek Sinema Oyuncusu Kelebeğin Rüyası
2013 18. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri – ılın En Başarılı Erkek Oyuncusu
2013 MEF Lisesi Yılının Fark Yaratan Ödülleri – Fark Yaratan Erkek Oyuncu
2014 Milliyet Sanat Dergisi Okurları – En İyi Erkek Oyuncu
2014 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri – En İyi Erkek Oyuncu
2016 GQ Türkiye Ödülleri – En İyi Aktör Cesur ve Güzel
2017 Sayidaty dergisi En İyi Erkek Oyuncu
2017 Dubai Uluslararası Arap Festivali En çok yakışan ekran çifti
2017 44. Altın Kelebek Ödülleri – Kendi Mucizesini Yaratanlar
2018 İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kariyer Onursal Ödülleri – Yılın En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu – Hadi Be Oğlum
2018 2. Bosphorus Ödülleri – En iyi Aktör
2018 DORinsight (Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip online araştırma şirketi)- Yılının En İyi Erkek Oyuncusu
2018 17. Yıldız Teknik Üniversitesi – En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu
2019 MEF Lisesi Yılının Fark Yaratan Ödülleri – Fark Yaratan Erkek Oyuncu
2019 13. Galatasaray Üniversitesi EN Ödülleri – Yılın En İyi Erkek Dizi/Sinema Oyuncusu
2019 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri – Komedi dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Organize İşler 2: Sazan Sarmalı
2020 Altınyıldız Classics Yılın Yıldızları Ödülleri – 2019’un En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu