Julide-Kural

Şehir

Adana

1574

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Jülide Kural Kimdir?

1965 yılında Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümlerini bitiren sanatçı, bir süre Almanya’da yaşadı. AST, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Tiyatro Stüdyosu’nda oyunculuk yaptı. Televizyonda yayımlanan Süper Baba dizisiyle üne kavuştu. 2002 – 2003 Mart ayında “Frida Yaşasın Hayat” projesini, kendi kurduğu Ateş Tiyatrosu adlı yeni bir kadroyla sergiledi.

Ödülleri

En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1991
En İyi Oyuncu, 1993
En İyi Kadın Oyuncu, 1996

Filmografisi

Bütün Çocuklarım – 2004
Sessiz Ölüm – 2002
Kurşun Kalem – 2000
Saygılar Bizden – 1993
Süper Baba – 1993
Yalnızlar – 1991
Camdan Kalp – 1990
Çalıkuşu – 1986
Asiye Nasıl Kurtulur?
Bay Puntilla İle Uşağı Matti
Küçük Mutluluklar
Şafak Yıldızları
Uğurlugiller