Doğum Tarihi

6 Ağustos 1928

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Aslan aslan

1073

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Jeyan Mahfi Ayral Kimdir?

6 Ağustos 1928 yılında İstanbul’da doğdu. Henüz okula başlamadan Muhsin Ertuğrul tarafından “Peer Gynt” adlı oyunda çocuk rolünde oynatıldı. Necdet Mahfi Ayral’ın kızı olan sanatçı; çocuk yaşlardan itibaren yabancı filmlerin seslendirilmesinde çalıştı. 100’e yakın tiyatro oyununda görev yaptı. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Bir çok filmde Türkan Şoray’ı seslendirmiştir.

Filmografi

Hayat Apartmanı – 2007
Yaprak Dökümü – 2007
Yadigar – 2004
Sahra – 2004
Ekmek Teknesi- 2002
Tatlı Hayat – 2001
Dadı – 2000
Gurbetçiler – 1996
Şehnaz Tango- 1996
Bozkurt Obası – 1954
Beklenen Şarkı – 1953
Uçuruma Doğru – 1949
Efsuncu Baba – 1949
Gençlik Günahı – 1947
Seven Ne Yapmaz – 1947
Allahın Cenneti – 1939