itir-esen

Doğum Tarihi

30 Mart 1957

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Koç koc

2705

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Itır Esen Kimdir?

30 Mart 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Fotomodellik yaptığı dönemde Milliyet Gazetesi’nin ekinin kapağında bir fotoğrafı yayımlandı. 1975 yılında Türk televizyon tarihinin TRT’de yayınlanan 6 bölümlük  ilk dizisi ‘Aşk-ı Memnu ile tanındı.

Bir dönem Türk sinemasına veda edip Yavuz Turgul’la evlendi ve   bu evlilikten iki çocuğu oldu. 2001 yılında TRT’de yayınlanan ve başrolünü Zuhal Olcay’ın oynadığı Yeditepe İstanbul ile Türk sinemasına geri döndü.

Filmografi
1975 Aşk-ı Memnu, Bizim Aile / Merhaba, Gençlik Köprüsü
1976 Aile Şerefi
1977 Gülen Gözler, Benim Gibi Sevenler, Liseli Kızlar, Cennetin Çocukları
1978 Rezil
2001 Yeditepe İstanbul
2004 Aliye, Çemberimde Gül Oya
2005 Alanya Almanya, Yeniden Çalıkuşu
2006 Arka Sokaklar, Ahh İstanbul, Sis ve Gece, Sınav, Doktorlar, Pertev Bey’in Üç Kızı
2007 Kuzey Rüzgarı
2008 Milyonda Bir
2009 Güneşi Gördüm, Adını Sen Koy
2010 Deli Saraylı