Doğum Tarihi

1946

Şehir

Ankara

Ülke

Türkiye

1738

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Güven Hokna Kimdir?

1946 yılında Ankara’da doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı. Özellikle Kurtlar Vadisi, Ferhunde Hanımlar, İkinci Bahar ve Zerda dizilerindeki rolleriyle tanınır.

Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu (1967) olan Hokna, 35 yıl Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, mesleğinde asıl zirveye İkinci Bahar dizisindeki Neriman rolüyle ulaştı. Sinema filmi ve dizilerde rol almaya devam ediyor.

Filmografisi

Yaprak Dökümü – 2006
Kurtlar Vadisi – 2004
Güz Sancısı – 2002
Kumsaldaki İzler – 2002
Havada Bulut – 2002
Zerda – 2002
İkinci Bahar – 1998
Eşkiya – 1996
Ferhunde Hanımlar – 1993
Susam Sokağı (Çocuk Programı) – 1990