George-Clooney

Doğum Tarihi

6 Mayıs 1961

Ülke

ABD

Burç

Boğa boga

1694

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

George Clooney Kimdir?

George Clooney, 6 Mayıs 1961 tarihinde ABD, Kentucky’de doğdu. Tam adı George Timothy Clooney ABD’li yönetmen, yapımcı ve aktördür.

Birkaç yıl Northern Kentucky Üniversitesi’nde öğrenim gördükten sonra kuzeni Miguel Ferrer aracılığıyla aktörlüğe ilk adımını attı. Oscar ödülü sahibi olan Clooney aynı zamanda Milton Katselas’dan aktörlük eğitimi aldı. 1982 yılında Los Angeles’a taşındıktan sonra filmlerde ufak tefek roller almaya başladı. Asıl çıkışını E.R adlı televizyon dizisiyle gerçekleştiren aktör Oceans Eleven adlı sinema filminde baş rol aldıktan sonra yıldızı iyice parladı.
Hakkında Bilgiler

People Dergisi tarafından 1997 ve 2006 yıllarında yaşayan en seksi erkek seçidi.
1997 yılında en iyi giyinen televizyon yıldızı seçildi.
Batman’i oynayan 6. aktör
O Brother, Where Art Thou? filminin senaryosunu okumadan anlaşmasını yaptı.
İtalya’da, Como Gölü’nde kendisine ait bir villası var ve senenin birkaç ayını burada geçiriyor.
Max adında bir domuzu var.
Syriana filminin çekimlerinde geçirdiği bir kaza sonucu ameliyat oldu ve kısa süreli bir hafıza kaybı yaşadı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2002 Tehlikeli Aklın İtirafları (Confessions of a Dangerous Mind)
2005 İyi Geceler ve İyi Şanslar (Good Night, and Good Luck)
2005 Unscripted (HBO dizisi)
2007 Leatherheads
Yapımcı Olarak

2004 Hırsız (Criminal)
2005 Çıldırış (The Jacket)
Oyuncu Olarak

1985 Streethawk
1985 – 1986 The Facts of Life George Burnett
1987 Return to Horror High Oliver
1987 Grizzly II: The Predator
1987 Combat Academy Maj. Biff Woods
1987 Cinayet Dosyası (Murder, She Wrote) Kip Howard No Laughing Murder isimli bölümde
1987 Altın Kızlar (The Golden Girls) Dedektif Bobby Hopkins To Catch a Neighbor isimli bölümde
1988 Return of the Killer Tomatoes Matt Stevens
1988 – 1991 Roseanne Booker Brooks 11 bölüm
1990 Red Surf Remar
1992 Unbecoming Age Mac
1993 The Harvest Lip Syncing Transvestite
1993 – 1994 Sisters Dedektif James Falconer
1994 – 1999 ER Dr Doug Ross (106 bölüm boyunca dizide yer aldı.)
Ayrıca Drama dalında En İyi Aktör Emmy ve Golden Globe ödüllerine aday gösterildi.
1995 Friends Dr. Michael Mitchell The One with Two Parts, Part Two isimli bölümde
1996 Gün Batımından Şafağa (From Dusk Till Dawn) Seth Gecko
1996 Güzel Bir Gün (One Fine Day) Jack Taylor
1997 Full-Tilt Boogie kendisi
1997 Barışçı (The Peacemaker) Thomas Devoe
1997 Batman ve Robin Batman/ Bruce Wayne
South Park Sparky the Dog (seslendirme) Big Gay Al’s Big Gay Boat Ride isimli bölümde
1998 İnce Kırmızı Hat (The Thin Red Line) Captain Bosche
1998 Aşk ve Para (Out of Sight) Jack Foley
1998 Waiting for Woody Kendisi
1999 Üç Kral (Three Kings) Major Archie Gates
1999The Book That Wrote Itself kendisi
1999 South Park: Bigger, Longer & Uncut Doctor Gouache (seslendirme)
1999 The Limey TV Interviewee
2000 Kusursuz Fırtına (The Perfect Storm) Billy ‘Skip’ Tyne
Fail Safe Col. Jack Grady
2000 Nerdesin Be Birader? (O Brother, Where Art Thou?) Ulysses Everett McGill En İyi Aktör- Müzikal ve ya Komedi dalında Golden Globe ödülü kazandı.
2001 Ocean’s Eleven Danny Ocean
2001 Çılgın Çocuklar (Spy Kids) Devlin
2002 Tehlikeli Aklın İtirafları (Confessions of a Dangerous Mind) CIA Ajanı Jim Byrd ayrıca bu filmin yönetmenliğini de yaptı.
2002 Solaris Chris Kelvin
2002 Welcome to Collinwood Jerzy Producer
2002 Starbuck Holger Meins
2003 Dayanılmaz Zulüm (Intolerable Cruelty) Miles Massey
2003 Oyun Bitti Spy Kids 3 (3-D) (Spy Kids 3-D: Game Over) Devlin
2004 Ocean’s Twelve Danny Ocean
2005 İyi Geceler ve İyi Şanslar (Good Night, and Good Luck.) Fred Friendly En İyi Yönetmen ve En İyi Orjinal Senaryo dallarında Akademi Ödülü adaylığı, En İyi Yönetmen ve En İyi Orjinal Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında BAFTA adaylığı, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında Altın Küre adaylığı
2005 Syriana Bob Barnes ayrıca Yapımcı;
En İyi Yardımcı Aktör dalında Akademi Ödülü ve Altın Küre kazandı. BAFTA’ya aynı dalda aday gösterildi.
2006 İyi Alman (The Good German) Jake Geismar
2007 Michael Clayton Michael Clayton ayrıca filmin yapımcılığını üstlendi.
2007 Ocean’s Thirteen Danny Ocean
2007 Leatherheads Jimmy ‘Dodge’ Connelly Aynı zamanda filmin yönetmeni ve yapımcısı.
2008 Burn After Reading
2008 White Jazz Dave “The Enforcer” Klein