fusun-erbulak

Doğum Tarihi

25 Haziran 1943

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Yengeç yengec

2660

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Füsun Erbulak Kimdir?

25 Haziran 1943 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sinema ve tiyatrı sanatçısı, yazar, çevirmen. Sanatçının son kitabı Notre Dame de Sion ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Füsun Erbulak, 1962′ de Dormen Tiyatrosu’nda sanat hayatına başladı. Yine aynı yerde eşi Altan Erbulak ile tanışıp evlendi. Koca Mustafa Paşa Çevre Tiyatrosu, Fikret Hakan Tiyatrosu, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları’nda oynadı. 1955 yılında ilk filmini çevirdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) saflarında yer aldı. Bir dönem eşinden boşandıktan sonra, Altan Erbulak ile yeniden evlendi. 1984’te Yazdığı Atmış Günlük Bir Şey ve Burgu (1986) adlı kitapları müstehcenlik gerekçesiyle toplatıldı. Kitap çevirileri, gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Çocuğunun öldüğü gün sahneye çıkabilen bir sanatçı olarak anımsanır.

Füsun Erbulak, oyuncu Sevinç Erbulak’ın da annesidir.

Eserleri

Niçin Geç Kaldım
Altmış Günlük Bir Şey
Burgu
İntiharı Ertelemek
Epik Bir Grev
Uçuçböceği-Delikır
Sokak Erkeği
Aşkın Misillemesi
Gecece

Filmografisi

Gönül – 2006
Gümüş (TV) – 2005
Bir Dilim Aşk (TV) – 2004
Çemberimde Gül Oya (TV) – 2004
Ömerçip – 2003
Sınırlı Aşk – 2003
Aşk Meydan Savaşı (TV) – 2002
Yaralı Kurt – 2000
Şen Olasın Nuri Bey – 1993
Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal – 1989
Ayaşlı ve Kiracıları – 1989
Küçük Mutluluklar – 1987
Ebediyete Kadar – 1955