farooq-shaikh

Doğum Tarihi

25 Mart 1948

Ölüm Tarihi

27 Aralık 2013

Ülke

Hindistan

Burç

Koç koc

1031

kez görüntülendi

Farooq Shaikh Kimdir?

25 Mart 1948 yılında Hindistan’da doğdu. İngiliz yönetiminin 1947’de sona ermesiyle alt kıtanın bölünmesini konu alan 1973 tarihli “Garm Hawa” filmiyle üne kavuşan Shaikh, Satyajit Ray’ın yönetmenliğini yaptığı “Shatranj Ke Khiladi”de (Satranç Oyuncuları) başrol oyuncusuydu.

Muzaffar Ali, Hrishikesh Mukherjee ve Ketan Mehta gibi ünlü yönetmenlerle de çalışan Shaikh, 2010 yılında “Lahore” filmindeki performansıyla en iyi yardımcı oyuncu dalında Ulusal Film Ödülü kazanmıştı.

Bollywood’un ünlü simalarından Hintli aktör Farooq Shaikh öldü.
Press Trust of India’nın haberine göre, Farooq Shaikh, ailesini ziyaret için gittiği Dubai’de 27 Aralık 2013 günü geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayata veda etti.

Filmografisi

Club 60 (2013)
Yeh Jawaani Hai Deewani (2013)
Shanghai (2012)
Listen… Amaya (2013)
Tell Me O Khuda (2011)
Accident on Hill Road (2009)
Lahore (2009)
Saas Bahu Aur Sensex (2008)
Lépidoptère, Le (1998)
Mohabbat (1997)
Ab Insaf Hoga (1995)
Maya Memsaab (1992)
Jaan-E-Wafa (1990)
Mera Damad (1990)
Toofan (1989)
Doosra Kanoon (1989)
Biwi Ho To Aisi (1988)
Gharwali Baharwali (1988)
Peechha Karo (1987)
Rajlakshmi (1987)
Khel Mohabbat Ka (1986)
Anjuman (1986)
Ek Pal (1986)
Faasle (1985)
Salma (1985)
Lorie (1984)
Ab Ayega Mazaa (1984)
Yahan Wahan (1984)
Lakhon Ki Baat (1984)
Rang Birangi (1983)
Ek Baar Chale Aao (1983)
Katha (1983)
Kissi Se Na Kehna (1983)
Aparoopa/Apeksha (1982)
Bazaar (1982)
Saath Saath (1982)
Chashme Buddoor (1981)
Umrao Jaan (1981)
Noorie (1979)
Gaman (1978)
Shatranj Ke Khilari (1977)
Mere Saath Chal (1974)
Garam Hawa (1973)