Engin-Cezzar
1622

kez görüntülendi

Engin Cezzar Kimdir?

Robert Kolej’de başlayan tiyatro ilgisi üzerine, Amerika’da Yale Drama School’da ve Actors Studio’da eğitim alarak tiyatro sanatçısı oldu.

“Hamlet” rolü ile İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başladı. Daha sonra kurdukları Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu ile yıllarca oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, “Kaldırım Serçesi” adlı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstlendi. Eşi Gülriz Sururi’nin yazdığı “Ayşe Opereti”`ni yönetti. Hakkında yazılmış Engin Cezzar’ı Takdimimdir adlı biyografik bir kitap bulunmaktadır.

Oynadığı Bazı Oyunlar

Ayak Takım Arasında
Teneke
Keşanlı Ali Destanı
Hamlet
Otello

Filmografisi

Sağır Oda – 2006
Abdülhamit Düşerken – 2002
Hızır Bey – 2000
Kaldırım Serçesi – 1989
Keşanlı Ali Destanı – 1988
Bay Alkolü Takdimimdir – 1981