Elizabeth-Liz-Taylor

Doğum Tarihi

27 Şubat 1932

Ülke

İngiltere

Burç

Balık balik

1332

kez görüntülendi

Elizabeth Liz Taylor Kimdir?

27 Şubat 1932, Hampstead, Londra’ da doğdu. Doğum adı, Elizabeth Rosemond Taylor’ dır. Liz Taylor olarakta tanınan İngiliz oyuncu, iki kez Oscar kazanmıştır. Taylor oyunculuk becerileri ve güzelliğinin yanı sıra Hollywood da yaşam tarzı ve yaptığı çok sayıda evliliğiyle de tanınmaktadır. Taylor Hollywood’un altın çağının büyük oyuncularından biri olarak kabul edilir.
Evlilikleri
Conrad Hilton Jr. (1950-1951)
Michael Wilding (1952-1957)
Mike Todd (1957-1958)
Eddie Fisher (1959-1964)
Richard Burton (1964-1974)
Richard Burton (1975-1976)
John Warner (1976-1982)
Larry Fortensky (1991-1996)
Akademi Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
1960 BUtterfield 8
1966 Who’s Afraid of Virginia Woolf?

BAFTA Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
1966 Who’s Afraid of Virginia Woolf?

Altın Küre Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu – Drama
1959 Suddenly, Last Summer
Cecil B. DeMille Ödülü
1985 Lifetime achievement
Filmografi

2002 Searching for Debra Winger
1994 The Flintstones
1980 The Mirror Crack’d
1970 The Only Game in Town
1968 Secret Ceremony
1966 Who’s Afraid of Virginia Woolf?
1963 Cleopatra
1958 Cat on a Hot Tin Roof
1956 Giant
1954 Elephant Walk
1952 Ivanhoe
1951 Quo Vadis

Kaynakça

intersinema.com, wikipedia.org