Unvan

Sanatçı

Doğum Tarihi

12 Ekim 1974

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Terazi

11821

kez görüntülendi

Ebru Gündeş Kimdir?

12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul’da doğdu.

1993 yılında ‘Tanrı Misafiri’ adlı ilk albümünü piyasaya çıkardı. İlk albümünde milyonluk satış rakamına ulaşır. Ebru Gündeş, ilk albümün ardından ertesi yıl ‘Tatlı Bela’ yayınlanır.

‘Ben Daha Büyümedim’ adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar.

‘Kurtlar Sofrası’ adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar.

İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında ‘Sen Allahın Bir Lütfusun’ adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır.

Ebru Gündeş 1999 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıktı. ‘Dön Ne Olur’ adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren 25 yaşındaki Ebru Gündeş, bir süre hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı.

Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.

2013 yılından itibaren ‘O Ses Türkiye’ adlı müzik yarışma programında jüri üyeliği yaptı. Gündeş, 2016 yılında jüri üyeliğinden ayrıldı. 2020’de Seda Sayan’ın jüri üyeliğinden ayrılması üzerine Gündeş tekrar jüri üyeliğine geri dönmüştür.

Özel yaşamı

1990-1993 yılları arasında Hamdi Vardar, 2002-2003 yılları arasında avukat Ömer Durak, 2010-2021 yılları arasında iş insanı Rıza Sarraf ile evli kaldı.

Ebru Gündeş 1.60 metre boyunda, 55 kilo ve terazi burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Diskografi
Albümleri
1993 Tanrı Misafiri
1994 Tatlı Bela
1995 Ben Daha Büyümedim
1996 Kurtlar Sofrası
1998 Sen Allah’ın Bir Lütfusun
1999 Dön Ne Olur
2001 Ahdım Olsun
2003 Şahane
2004 Bize de Bu Yakışır
2006 Kaçak
2008 Evet
2011 Beyaz
2012 13,5
2014 Araftayım
2019 Âşık
2022 Ebru Gündeş Söylüyor 1

Single’ları
2011 “Bir Gün Olacak (Remix)”
2022 “Sonsuza Dek” (Murat Boz ile)

Filmografi
Oyuncu olarak
1993-1994 Tanrı Misafiri
1996-1997 Fırtınalar
1997 Deli Divane
1998 Sen Allah’ın Bir Lütfusun
1999 Affet Beni
2006 İmkansız Aşk

TV programları
1996: Ebru ile Emrah Şov (KANAL D)
1999-2000: Ebru Gündeş’le İkinci Hayat (TGRT)
2003-2004: Ebru Gündeş Show (TGRT)
2006: Ebru Gündeş Mega Show (TGRT)
Dön Ne Olur
2006-2008: Popstar Alaturka (STAR TV)
2013-2016, 2021-: O Ses Türkiye (STAR TV ve TV8)

Ödülleri ve Adaylıkları
1995 23. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist
1996 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı
1996 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri – Yılın Şarkısı (Fırtınalar)
1997 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı
1998 5. İstanbul FM Altın Ödülleri – En İyi Kadın Sanatçı
1998 26. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist
1999 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı
1999 27. Altın Kelebek Ödülleri – Umut Ödülü
2000 28. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist
2003 1. MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri – Diamond Albüm (Ahdım Olsun)
2004 31. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist
2004 2. MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri – Diamond Albüm (Şahane)
2006 4. MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri – Altın Albüm (Bize de Bu Yakışır)
2007 5. MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri – Platin Albüm (Kaçak)
2007 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı
2009 7. MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri – Platin Albüm (Evet)
2010 37. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist
2012 18. Kral TV Video Müzik Ödülleri – Kral TV & Kral FM Özel Ödülü
2012 39. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solisti
2012 1. Taksiciler Derneği Ödülleri – Yılın En İyi Kadın Fantazi Sanatçısı
2015 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist
2019 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Fantezi Müzik Kadın Şarkıcı