cihat-tamer

Doğum Tarihi

23 Şubat 1943

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Balık balik

1163

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Cihat Tamer Kimdir?

24 Şubat 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Cihat Tamer, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olduktan sonra, 1959’da Bakırköy Halkevi’nde amatör olarak tiyatroya başladı. 1961’den itibaren sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Bulvar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üsküdar Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu ve Cihat Tamer-Ercan Yazgan Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda görev aldı. Sinema filmleri ve tv dizilerinde oynadı. Sanatçı Çasod üyesidir.

Filmografisi

Ne Münasebet – 2015

Zoraki Koca – 2007

Aşk Her Yaşta – 2005

Sen misin Değil misin? – 2005

Zor Adam – 2004

Paydos – 2004

Şans Kapıyı Kırınca – 2004

Fişgittin Bey – 2003

Koltuk Sevdası – 2001

Eşref Saati – 2000

Yasemince – 1997

Oğlum Adam Olacak – 1995

Şenlik Var – 1994

Düğüm 1993

Kavuşma – 1993

Üçüzler – 1993

Herkesin Hayali – 1992

Mahallenin Muhtarları – 1992

Kırmızı Kart – 1990

Bizimkiler – 1989-1991

Hayallerim, Aşkım Ve Sen – 1987

Değirmen – 1986

Yoksul – 1986

Perihan Abla – 1986

Patron Duymasın – 1985

Bir Yudum Sevgi – 1984

Bir Varmış Bir Yokmuş – 1971