cihan-unal

Doğum Tarihi

22 Ocak 1946

Şehir

Ankara

Ülke

Türkiye

Burç

Kova kova

2099

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Cihan Ünal Kimdir?

Cihan Ünal, 22 Ocak 1946 yılında Kastamonu’da doğdu.

Ankara Devlet Konservatuarı mezunu olan sanatçı, ortaöğrenim yıllarında TRT Ankara Radyosu ve Halkevleri Tiyatro bölümünde amatör çalışmalarda bulundu.

1968’de Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlayan Ünal, 1982 yılında özel gerekçelerle İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda yer almaya başladı.

1995 yılında da Tiyatro İstanbul ekibi içinde yer aldı. Ankara Devlet Konservatuarı ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde öğretmenlik yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Hepşen Akar’ın kardeşi olan Cihan Ünal, bir dönem Türkan Şoray ile evli kaldı. Sanatçı, sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.

Filmografisi

Kadın İsterse – 2004
Nisan Yağmuru – 2001
Türk Vakıf Medeniyeti – 1988
Gece Dansı Tutsakları – 1988
Kalbimdeki Düşman – 1987
Kuruluş / Osmancık – 1987
Bir Kadın Bir Hayat – 1985
Körebe – 1985
Bir Sevgi İstiyorum – 1984
Seni Seviyorum – 1983
İhtiras Fırtınası – 1983
Gazap Rüzgarı – 1982
Seni Kalbime Gömdüm – 1982
O Kadın – 1982
Mine – 1982
Herhangi Bir Kadın – 1981
Bağdat Hatun – 1981
Yedi Kocalı Hürmüz – 1980
IV. Murat – 1980
Şeytan – 1974
Damdaki Kemancı – 1972