ciguli_kimdir

Doğum Tarihi

1957

Ölüm Tarihi

31 Ekim 2014

Ülke

Bulgaristan

1409

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Ciguli Kimdir?

Ciguli (resmi adı Angel Jordanov Kapsov) 1957 yılında Bulgaristan’da doğdu.

1974’de Ayten isimli hemşehrisiyle evlenmiştir. Eşi Ayten hanım, tütün ve çimento fabrikalarında çalışmıştır. Bu hanımdan İbrahim ve Ferdi isimli oğulları doğmuştur.

1991 yılında Çakıl Gazinosu’nda Hülya Avşar’a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı.

Kumkapı meyhanelerinde çalışmaktayken dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

1998 yazında İzmir Fuarı’nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can’ın arkasında çaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını müzik camiasında duyurdu.

1999 yılının Ocak ayında çıkardığı Binnaz adlı parçayla uzun süre gündemde kaldı. Horozum albümünü 2000 yılında çıkarttı.

Aziz İzzet Binici ile 1998 yılında çekilen “Bizim Sokak” dizisinde rol aldı.

Ayrıca sanatçı 6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülüne layık görülmüştür.

Çıkış parçası olan Binnaz Ciguli’nin klarnetçisi Gırnatacı Ahmet Babati’nin eşinin adıdır.

31 Ekim 2014 tarihinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki bir hastanede akciğerlerinde yaşanan sorundan dolayı ameliyata alınmış olup aldığı narkozun etkisinden çıkamayarak saat 21:00’de vefat etmiştir. Cenazesi Bulgaristan Hasköy’de toprağa verilmiştir.

Filmografi
1998: Bizim Sokak
2014: Olur Olur
2015: Limonata

Diskografi
1999: Binnaz
2000: Horozum
2003: Sabır Yaaa Sabır
2006: Ben Akordiyonum
2007: Safinaz – Tersyorum
2010: Sensiz Kaldim Şimdi