christian-bale

Doğum Tarihi

30 Ocak 1974

Ülke

İngiltere

Burç

Kova kova

1590

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Christian Bale Kimdir?

Christian Bale  , 30 Ocak 1974 yılında Galler’de doğdu.

Tam adı Christian Charles Philip Bale olan Galli sinema oyuncusu. Amerikan Sapığı (American Psycho) ve Batman Başlıyor (Batman Begins) filmlerinde rol aldı. Hugh Jackman ile Prestij filminde başrolü paylaşmıştır.

Filmografi

2008 The Dark Knight Bruce Wayne/Batman
2007 3:10 to Yuma Dan Evans
2007 I’m Not There Bob Dylan/John/Jack
2006 The Prestige (Prestij) Alfred Borden
2006 Rescue Dawn Dieter
2005 The New World (Yeni Dünya) John Rolfe
2005 Harsh Times (Acımasız Hayat) Jim David
2005 Batman Begins (Batman Başlıyor) Bruce Wayne/Batman
2004 Howl’s Moving Castle Howl
2004 The Machinist (Makinist) Trevor Reznik
2002 Equilibrium (İsyan) Cleric John Preston
2002 Reign of Fire (Ateş Krallığı) Quinn Abercromby
2002 Laurel Canyon Sam
2001 Captain Corelli’s Mandolin (Corelli’nin Mandolini) Mandras
2000 Shaft (Korkusuz) Walter Wade, Jr.
2000 American Psycho (Amerikan Sapığı) Patrick Bateman
1999 Mary, Mother of Jesus (İsayı Doğuran Meryem) Jesus of Nazareth
1999 A Midsummer Night’s Dream (Bir Yaz Gecesi Rüyası) Demetrius
1998 All the Little Animals Bobby Platt
1998 Velvet Goldmine Arthur Stuart
1997 Metroland Chris
1996 The Portrait of a Lady (Bir Kadının Portresi) Edward Rosier
1996 The Secret Agent Stevie
1995 Pocahontas Thomas
1994 Little Women (Küçük Kadınlar) Laurie
1994 Prince of Jutland Amled
1993 Swing Kids Thomas Berger
1992 Newsies Jack “Cowboy” Kelly
1991 A Murder of Quality Tim Perkins
1990 Treasure Island (Televizyon) Jim Hawkins
1989 Henry V Falstaff’s Boy
1987 Empire of the Sun (Güneş İmparatorluğu) Jim Graham
1987 Mio in the Land of Faraway Jum-Jum
1987 Heart of the Country Ben Harris
1986 Anastasia: The Mystery of Anna Alexei