Unvan

Sanatçı

Doğum Tarihi

30 Kasım 1980

Şehir

Edirne

Ülke

Türkiye

Burç

Yay

3439

kez görüntülendi

Cem Adrian Kimdir?

Cem Adrian 30 Kasım 1980 tarihinde Yugoslav kökenli bir ailenin ikinci çocuğu olarak Edirne’de dünyaya gelmiştir. Gerçek adı ise Cem Filiz’dir. Adrian sahne soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis’ten esinlenerek almıştır. Ortalama bir insandan 3 kat daha uzun ses tellerine ve 4.5 oktavlık ses genişliğinie sahiptir. Babası tüccar, annesi ev hanımıdır. 12 yaşından Edirne’de radyoculuk yapmıştır ve bu işi belirli aralıklarla devam ettirmiştir. Cem Adrian’ın müzik hayatındaki ilk adımını Fazıl Say’ın arkadaşı olan birine verdiği deneme kaydının Fazıl Say’a ulaşmasından sonra Bilkent Üniversitesi’ne girerek atmıştır.

Daha sonrasında müzik piyasasında şansını denemek için İstanbul’a gelen Cem Adrian, 2003 yılında Serkan ve Efkan Erdal ile birlikte kurdukları “Mystika” adlı etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır. 2005 yılının Şubat ayında, 1997 ve 2003 yılları arasında Edirne’de kaydettiği demolardan ve 2004 yılının Ekim ayında Fazıl Say ile birlikte verdiği ilk konserin kayıtlarından oluşan “Ben Bu Şarkıyı Sana yazdım” adlı albümünü çıkarmıştır. 2006 yılı sonundaki “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti” albümünün tanıtım konseri performansı ve Hayal Kahvesi konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde verdiği konserlerini, üçüncü albüm projesine kadar devam ettirmiştir.

Cem Adrian 2007 yılının sonunda kayıtlarına başlanan, son albümünün yan prodüktörlüğünü yapan Emin Yasin Vural ile birlikte 2008 yılının Haziran ayında “Essensials/Seçkiler-1” adlı albümünü piyasaya çıkarmıştır.

Diskografi
Stüdyo albümleri
2005: Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım
2006: Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti
2008: Essentials / Seçkiler
2008: Emir
2010: Kayıp Çocuk Masalları
2012: Siyah Bir Veda Öpücüğü
2013: Şeker Prens ve Tuz Kral
2014: Cam Havli (Umay Umay ile birlikte)
2014: Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum
2016: Essentials / Seçkiler 2
2017: Tuz Buz
2020: Solmayan Şarkılar
2022: Gökyüzümün Yıldızları

Sayfalar: 1 2

Kaynakça

www.hurriyet.com.tr