Unvan

Oyuncu, Manken

Doğum Tarihi

28 Ekim 1982

Şehir

Ankara

Burç

Akrep

2512

kez görüntülendi

Berk Oktay Kimdir?

Berk Oktay 28 Ekim 1982 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu.16 yaşına geldiğinde modellik ile ilgilendi. 2000 yılında İstanbul’a gitti ve 1 sene sonrasında Uğurkan Erez ile tanışıp bir süre çalışma şansı buldu.

2003 yılında Best Model Of Türkiye yarışmasını kazandı. 2 sene kadar Paris’te kaldı ve  önemli Avrupa markaları ile anlaşmalar yapmıştır.

2015 yılında Show TV’de yayımlanan ”İlişki Durumu Karışık” isimli dizide ”Can” karakterini canlandırmıştır. 2017 yılında ‘Savaşçı’ dizisinde başrol oynadı. 2020 yılında ‘Yasak Elma’ dizisinde ‘Çağatay’ karakteriyle ekranlara geldi. 2022 yılında ‘Bir Küçük Gün Işığı’ dizisinde oynadı.

2016-2020 yılları arasında hukukçu Merve Şarapçıoğlu ile evli kaldı. 2020 yılından beri beraber olduğu oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy (d.1986) ile 2022 yılında evlendi.

Berk Oktay 1.91 metre boyunda, 85 kilo ve akrep burcudur.

Filmografisi
Televizyon
2007-2008 Tatlı Bela Fadime
2008-2009 Akasya Durağı
2009-2012 Arka Sokaklar
2010 Umut Yolcuları
2012-2013 Alev Alev
2013-2014 Benim Hala Umudum Var
2014 Aşktan Kaçılmaz
2015-2016 İlişki Durumu: Karışık
2016 İlişki Durumu: Evli
2017-2020 Savaşçı
2020-2022 Yasak Elma
2022-Bir Küçük Gün Işığı

Ödülleri
2016 Yeditepe Üniversitesi 4. Dilek Ödülleri – Yılın En İyi Komedi Erkek Oyuncusu – İlişki Durumu: Karışık
2016 5. Fashion Tv Moda Ödülleri – Yılın En Moda Dizi Çifti (Ayşegül & Can) İlişki Durumu: Karışık