Unvan

Oyuncu

Doğum Tarihi

1991

Şehir

Bursa

4294

kez görüntülendi

Bensu Soral Kimdir?

23 Mart 1991 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir. Bursa’da bulunan İnegöl Anadolu Lisesi’nde öğrenim gördü. Ardından, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde grafik üzerine eğitim görmeye başladı. Ablası Hande Soral’ın da desteğiyle oyunculuğa başlayan Bensu Soral, İlk defa Yol Ayrımı dizisi ile televizyon ekranlarına çıktı. Aynı zamanda 2008’de vizyona giren Vicdan dizisinin oyuncu kadrosunda yer aldı.

Boynu Bükükler isimli gençlik komedisi dizisinde ana karakterlerin biri olan Miray’ı, 2015’te ise Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde Aslı Metiner karakterini canlandırdı. 2016 yılında çekilmiş ve büyük reyting toplamış ‘İçerde’ adlı dizide Çetin Tekindor’un canlandırdığı “Kebapçı Celal”in avukatlığını yapan “Melek” karakterini canlandırmıştır ve bu rolle popülerlik kazanmıştır.

Bensu Soral’ın, 2020 yılında hayatını kaybeden basketbolcu Kobe Bryant’ın karakalem tekniğiyle çizdiği resmi, yaklaşık 4 bin dolara NFT yöntemiyle satıldı. Ünlü oyuncunun OpenSea’de açık artırmaya çıkardığı ‘RIP Black Mamba’ adlı eseri, 3 bin 968,80 dolara denk gelen 2,5 ETH’ye alıcı buldu.

Çizdiği resmin NFT satışıyla ilgili konuşan Bensu Soral, “Eşim Hakan bu olayları takip eden kişi. Parayla ilgisi yoktu. Hakan ‘Böyle bir şey var. Gel işlerini koyalım, insanlar da bu fırsatı görsün, bazılarına güzel kapı olur’ dedi. Satılmasına dair bir beklentimiz yoktu. Sürpriz oldu” dedi.

Filmografisi

Televizyon
2012 Yol Ayrımı
2013-2014 Vicdan
2014 Boynu Bükükler
2015 Tatlı Küçük Yalancılar
2016-2017 İçerde
2021 Cam Tavanlar
2022- Tuzak

İnternet
2022 Özel Ders

Sinema
2018 Organize İşler: Sazan Sarmalı
2021 Mevlana Mest-i Aşk

Reklam
2016 Max Factor
2017 Mavi
2018 Defacto
2019 Koton
2020 Clear
2021 Firee Fire

Ödülleri
2015 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri – Pantene Yıldızı Parlayanlar

Kaynakça

https://www.hurriyet.com.tr/