ayse-kokcu

Unvan

Oyuncu

Doğum Tarihi

21 Mayıs 1955

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

Burç

Boğa boga

3403

kez görüntülendi

Ayşe Kökçü Kimdir?

1955 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı’ndaki eğitiminin ardından Şehir Tiyatroları kadrosuna katılan sanatçı, tiyatro çalışmalarının yanı sıra sinema ve televizyon filmlerinde de rol almaktadır.

Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olan Avni Yalçın’la ve tiyatrocu Salih Sarıkaya ile evlenip ayrılmıştır. Bizimkiler dizisindeki Nazan karakteriyle tanınan Kökçü, tiyatro ve tv dışında, sinema filmlerinde de rol almıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Bir Başkası
Lüküs Hayat
Kanlı Nigar
Çulsuzlar

Filmografisi

Ne Münasebet – 2015

Yalancı Yarim – 2006

Eylül – 2006

Nefes Nefese – 2005

Yazlıkçılar – 1993

Bizimkiler – 1989

Aşık Oldum – 1985